nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

MÉS no anirà amb Podem a les eleccions al Congrés, però sí que mirarà de confluir al Senat

Més de 250 militants i simpatitzants han participat a l'Assemblea General.

MÉS per Mallorca ha decidit aquest dissabte, durant l’Assemblea General celebrada a Porreres, concórrer a les pròximes eleccions generals amb l’objectiu d’aconseguir «una veu pròpia al Congrés dels Diputats que representi realment els ciutadans de les Illes Balears a Madrid».

Els més de 250 militants i simpatitzants que han participat en la trobada han decidit presentar-se a aquests propers comicis de la mà de MÉS per Menorca i de formacions amigues d’Eivissa i Formentera, opció que ha rebut el 95,6% dels vots. L’altra opció, que era concórrer en coalició amb Podem, ha estat desestimada per la negativa de Podem a acceptar les condicions fixades per l’Executiva de MÉS per poder explorar aquesta aliança.

D’altra banda, l’Assemblea General de MÉS ha decidit negociar amb Podem i, eventualment, amb altres forces d’esquerres, la possibilitat de presentar-se conjuntament al Senat per la circumscripció de Mallorca, com a garantia per rompre el bipartidisme a la cambra alta espanyola. Aquesta opció ha aconseguit el 57,6% dels vots.

«Dia 24 de maig vàrem fer història, i el proper dia 20 de desembre farem una passa més i tornarem a fer història, perquè som una opció política útil per a la ciutadania d’aquesta terra tal i com estam demostrant cada dia des de les institucions i des del carrer», ha afirmat David Abril, portaveu parlamentari de MÉS.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 8 anys

Amb qui han d´anar a les eleccions és amb el PI!

Valoració:1menosmas
Per albesias, fa mes de 8 anys

No entenc que la raó per no converger és la espanyolitat, el problema de Podemos és la seva centralitat i la manca d'horitzontalitat. Estic a favor d'alternatives de convergència entre les forces polítiques estil marees galegas o similars.

Valoració:3menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys

"... mirarà de confluir al Senat.?".

M'afigur que volia dir "... mirarà de confluir-hi al Senat.".

Valoració:4menosmas
Per Ermengol, fa mes de 8 anys

Si Més va sol al Congreso i al Senado tendrà els meus vots, però si va de la mà de podemos al Senado no tendrà ni un vot ni l'altre. Ja sé que sols són dos vots, però són els meus.

Valoració:13menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Res d'anar amb Podemos, ni al Senat, no ho paga; aquest partit després de les eleccions començarà a mostrar que és espanyolista. Ara fan el betzol però en haver de pactar amb el PSOE i IU mos deixaran en evidència, penjats com han fet tots els partits espanyolistes. A més a més, Podemos va de davallada, ara ja no aspiren més que a pactar amb el PSOE.

Valoració:18menosmas
Per Jesús Ferré, fa mes de 8 anys

Ara es s'hora de lluitar per lo nostro i amb es germans catalans i valencians , afilacio de més amb compromís i la cup i ERC. Millor tots junts!!!

Valoració:11menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

M'agrada el resultat, son els d'aquí que hem de lluitar per lo nostro.
Ja fa temps que vaig dir que "Podemos" podía morir d'exit, els darrers aconteixaments van camí de confirmar-ho.
Tenc a dir que m'agradaven les seuas ideas en principi, peró no varias opcions i decisions que prengueren desprès, ho dic per les decisions de Madrit, i que els d'aquí seguexen i Balears no és el matèix que senten a Madrit, per posar un exemple, si que molts son iguals, peró també en tenim que ells no tenen, hi ho sè, perque he estat a les seuas reunions al comensament que encara no eran ningú.
Es una opinió. Salut i república, i no joc de trons.

Valoració:15menosmas
Per Estim Mallorca, voto partits d'aquí, fa mes de 8 anys

Que pogam votar MES per Mallorca a les generals és una gran notícia, tan sols els partits que depenen de nosaltres faran el millor per nosaltres sense subordinar el nostre benestar i els nostres interessos a Madrid.

Feim el millor per sa nostra terra, votam partits d'aquí que defensen els nostres interessos!

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente