nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Areal es declara culpable de pagar 'en negre' la campanya electoral del PP de l'any 2007

Fernando Areal, a la dreta de la imatge, acompanyat del seu advocat aquest dijous a l'entrada del jutjat. | EuropaPress

Fernando Areal, extresorer del PP balear i cunyat de l'expresident del Govern Jaume Matas, ha acceptat una pena d'any i mig de presó i una multa de 15.000 euros després de declarar-se culpable d'un delicte electoral en haver pagat fins a 71.958 euros en negre a l'agència de publicitat Nimbus per organitzar part de la campanya electoral del partit de l'any 2007. 

L'acusat, que fins ara sempre havia negat el maneig de diners en 'B', ha arribat així un acord de conformitat amb la Fiscalia Anticorrupció, que reclamava inicialment tres anys de presó. El titular del Jutjat Penal número 7 de Palma, Eduardo Calderón, l'ha condemnat d'aquesta manera a l'anterior pena, si bé ha acordat la suspensió de l'any i mig de presó. 

Areal ha confessat d'aquesta manera haver abonat els gairebé 72.000 euros en metàl·lic sense que aquests tinguessin reflex en la comptabilitat del partit, ja que s'havien superat els límits legals establerts per a les despeses electorals. 

Els fets s'emmarquen en la peça 4 del cas Palma Arena, instruït pel jutge José Castro. Cal recordar que l'Audiència Provincial de Balears va dictar un acte el passat mes de juny en què avalava l'existència de pagaments en 'B' per part del PP balear als organitzadors de les seves campanyes electorals de 2003 i 2007, amb Matas com a candidat a la presidència del Govern, que no van quedar reflectits en la comptabilitat oficial del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per S'oller de sa plaça, fa mes de 8 anys

A tots els trolarros que comentan a aquest digital poc les importa que el pp ens hagi robat durant tants d'anys. El seu únic objectiu es malmenar i ridiculitzar la nostra llengua i cultura. Cap comentari seu a les notícies de corrupció.

Valoració:3menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 8 anys

Es mereix que quan ens creuem amb ell passejant pel passeig marítim li fotiguem una bona escopinada a la cara.

Valoració:3menosmas
Per Escaldat, fa mes de 8 anys

O sigui tots els pintats peperos estavan al dia de les brutors!

Valoració:5menosmas
Per artiller mallorquí, fa mes de 8 anys

Haha,hahaaa, ja veureu com el "Partido Popular" dira que no sabía res de tot això, "no me consta" ès el que diuen sempra i per tot l'estat.Aaaaaaaaameeeeenn.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente