algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
26°

L'Euroregió que agrupa Balears Catalunya, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus es reuneix a Palma

Mapa de l'euroregió.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, participarà aquest dimecres en l'acte de traspàs de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, que es reunirà a Palma als presidents de les regions franceses de Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló, Martin Malvy i Damien Alary, respectivament, i al conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs.

En primer lloc, els presidents aprovaran una declaració comuna sobre la qüestió dels refugiats a la Mediterrània. Un cop signada aquesta declaració comuna, es farà, el traspàs simbòlic de la presidència de l'Euroregió al president de la Regió Llenguadoc-Rosselló, Damien Alary.

L'Assemblea General inclou dues sessions de treball que tindran lloc al Parlament. En aquestes sessions es farà un balanç de la Presidència de l'Euroregió per part de les Balears, es presentaran les activitats de l'Euroregió, i s'avançaran el programa i les prioritats polítiques de la nova Presidència.

A més, el secretari executiu de la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d'Europa, Davide Strangis, dissertarà sobre 'Les estratègies macroregionals i de la conca marítima de la Mediterrània: situació i perspectives', i es presentaran els resultats del projecte 'Memòria fílmica Pirineu Mediterrània', entre d'altres projectes de l'Euroregió.

Euroregió Pirineus Mediterrània

L'Euroregió Pirineus Mediterrània, nascuda el 29 d'octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre Catalunya, Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. Té l'objectiu de crear un pol de desenvolupament sostenible al nord-oest de la Mediterrània, basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori; i contribuir a la construcció d'una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Siurell99, fa mes de 6 anys

Es trist que encara tenguem gent aixi per mallorca, com en guiem, que s'estima mes entra a nes joc de atacar catalunya i tot lo que es el catala....pero desgraciadament algun dia tota aquesta gent quan a mallorca no poguem xerrar sino hablar en la lengua comun(fent referncia a el senyor dels anells ja que aixo pareix mes una croada) pensara que han defensat sa terra com a cans! Lamentables gonelles que sempre han estimat mes vendre sa terra que defensar-la.

Valoració:2menosmas
Per Guiem, fa mes de 6 anys

Perdua de temps
Jo no he dit que Catalunya no existis,amb so tractat lo que va recuperar va ser sa titularitat des comtat, no sa soberania com a nacio ja que no l'ha tenguda mai .
Jaume I era sobirà o rei de Aragó i despres de mallorca i de Valencia
No crec que ses quatre cronicas estigan contaminadas,pero si tu ho penses va teu

Valoració:-9menosmas
Per welcome to the medieval ages, fa mes de 6 anys

This is exactly it, melancholy mixed with imperialistic desires enhanced from a frustrated attempt in the past.

Valoració:-5menosmas
Per Ai Guiem, quina pèrdua de temps!, fa mes de 6 anys

Quan se va signar el Tractat de Corbeil, Catalunya ja fèia més de trescents anys que existia, malgrat que era coneguda com a la Marca Hispànica. Amb aqueix tractat, se li va donar a Catalunya la sobirania com a nació. Tal vegada hauries de ser tu el que hauria de lleegir, no sé si més, però almenys llibres no contaminats. Ja sé per on vas, i vas pel camí d´arribar a la conclusió de que Catalunya no ha existit mai. Hauriem de fer el mateix a la Història de Castella.

Valoració:9menosmas
Per Guiem, fa mes de 6 anys

Mes ten diré, en Jaume I quant va ser rei de Aragó ni tant sols era es titular des comtat de Barcelona, ja que ho eran es reis de France des que en Carlomagno feu la marca Hispanica, Jaume mes tard el recuperà quant firma es tratat de Corbeil
De res, i llegiu mes

Valoració:-11menosmas
Per In_digne, fa mes de 6 anys

Quina cara més dura, que te aquest que se posa Dignitat!Tot lo contrari del que demostra, per cert.

Valoració:6menosmas
Per Quinsdois, fa mes de 6 anys

Aragó era molt menys important que Catalunya. I no me crec això que dius de que els guerrers cridàssin Aragó, Aragó al atacar!

Valoració:8menosmas
Per I qué?, fa mes de 6 anys

També en hi ha que llegeixen la Sagrada Bíblia per cercar extra-terrestres.

Valoració:2menosmas
Per Guiem, fa mes de 6 anys

Es gonelles com jo , que he llegit es llibre dels feits des mateix Jaume I , publicat per Edicions 62 i la Caixa , primera edicio , comença adi
Jaume I nascut a Montpeller el 1208 i mort a Vaalencia el 1276 , fou comte de Barcelona, i rei de Aragó(1213-1276) de Valencia(1239-1276) i de Mallorca (1229-1276)
Lo que tambe pots llegir an es llibre es que quant ses tropes envestian a ses batallas ho feian amb so crit de " Aragó"
Sa corona era sa de Aragó , Catalunya no n'ha tenguda mai

Valoració:-12menosmas
Per Ai "Guiem", quina imaginació!, fa mes de 6 anys

Els gonelles van improvisant la Història a mesura que la gent els qüestiona le seves teories. Com que volen fer creure que les nostres illes van ser conquerides pels aragonesos i no pels catalans, i com que últimament se´ls ha demostrat la versemblança dels aconteixements, a causa que Aragó no té mar i per tant tampoc mariners ni vaixells, ara s´han tret de la màniga que a la Edat Mitjana a Aragó era un regne de la costa mediterrània, però que després els catalans, que van sortir no se sap d´on, els van predre les seves platges, els seus ports i en definitiva tot el seu Mediterrani. Tot per tal de no amollar i reconèixer que les seves teories son una invenció i que els balears descendem la majoria de catalans. Si no fos perquè enganyen a la gent, seria gairebe un acudit, però no ho hem de consentir perquè fan molt de mal.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente