algo de nubes
  • Màx: 18.85°
  • Mín: 9.02°
18°

El Pi vol que el Consell declari el 31D Diada de Mallorca

Pastor reclama que la Diada sigui el 31D. | Arxiu

El PI vol que el 31 de desembre sigui declarat Diada de Mallorca. La formació durà al proper ple una moció per instar el govern insular a prendre les mesures que siguin necessàries perquè aquesta sigui «una celebració reconeguda pels mallorquins».

«L’actual Diada de Mallorca no ha arrelat i n’és una prova la manca de participació ciutadana a la festa d’enguany», així ho ha manifestat el portaveu del Pi a la cambra insular, Antoni Pastor, que considera que el Consell «mereix una festa, tant institucional com a ciutadana, que valori la seva història i la seva importància política. Des del Pi reivindiquem les nostres institucions d’autogovern i una primera passa és donar-les a conèixer i fer-les visible en la societat illenca».

En paraules de Pastor, el debat és damunt la taula. «El mateix president Ensenyat ha plantejat fer-ne una consulta ciutadana. Nosaltres pensam que els consellers que integram aquesta cambra hem estat elegits per trobar solucions i prendre decisions, no per traslladar la responsabilitat als ciutadans que segurament tenen problemes més urgents per resoldre. Menys idees peregrines de referèndums i més decisions. Això és el que demanam», ha assegurat.

En aquest sentit, Pastor aposta perquè la Diada «tingui un rerefons històric, que provingui d’un sentiment i el 31 de desembre compleix amb aquests requisits: coincideix amb l’actual festa de l’Estendard, commemoració de l’entrada de les tropes del Rei en Jaume a la Madina Mayurqa àrab. És una festa que ens recorda els nostres orígens com a poble i és a més, una de les celebracions més antigues d’Europa».

Per tal de consolidar aquesta data, el Pi proposa que el Consell de Mallorca es comprometi a realitzar totes les accions necessàries perquè la nova Diada sigui una realitat el 2016. Entre les mesures plantejades s’hi troba sol·licitar al Govern de les Illes Balears que declari festiu el 31 de desembre, sense perjudici que pugui fer el mateix a la resta d’illes, prenent les mesures i acords adients. Tot plegat, per aconseguir que Mallorca i els mallorquins tinguin una festa «pròpia, arrelada i estimada per tots, que faci créixer el sentiment de pertinença col·lectiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Regionalisme de dretes:pi, fa mes de 8 anys

El Pi d'esquerres té tant com ciutadanos... Altre cosa és que sigui l'opció de dretes que em semla millor...

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

El Pi te una gent molt bona. Malgrat jo sigui d´esquerres crec que els votaré a ells, en part o a tot.

Valoració:0menosmas
Per Enric, fa mes de 8 anys

Molt bé per El Pi. Sóc un votant del PSM de tota la vida i veig que entre això i Formentor se sembla més al PSM ara mateix el Pi que no pas Més.

Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

Faré es comentari de sempre: que no és escaient commemorar una conquesta, allò que cal commemorar és una resistència com sa des juliol del 1715

Valoració:0menosmas
Per Votant del PI, fa mes de 8 anys

Molt bona feina, El Pi!

Valoració:11menosmas
Per Homonet, fa mes de 8 anys

Visca Mallorca!

Hauria de ser una fita molt més important que només la diada de Mallorca, hauria de ser un moment de trobada i germanor del poble que arribà, però ja em basta... Visca Mallorca!

Valoració:11menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Sembla el dia més apropiat, però els comerciants no ho voldran de cap manera. Veurem si comanden ells o els nostres governants!

Valoració:10menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Sembla el dia més apropiat, però els comerciants no ho voldran de cap manera. Veurem si comanden ells o els nostres governants!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente