algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Rebuig a la decisió del Mallorca de posar el nom de Lluís Sitjar a la nova tribuna

Entitats com Memòria de Mallorca consideren que «Sitjar va ser còmplice de milers d'assassinats i de desaparicions de centenars de republicans»

Estadi de Son Moix.

El 17 de setembre passat, el president del Mallorca explicava la intenció del club de batejar la nova grada provisional de Son Moix amb el nom de Lluís Sitjar. Des que es feia pública aquesta decisió, entitats com Memòria de Mallorca han manifestat el seu malestar per aquesta decisió.

Des de l'entitat expliquen que «Sitjar va ser còmplice de milers d'assassinats i de desaparicions de centenars de republicans». De cap manera, afegeixen, «un còmplice de les matances d'innocents, defensors de la legalitat republicana, durant la guerra i la dictadura, pot ser honrat en un Estat democràtic».

Qui va ser Lluís Sitjar?
Va ser membre del Partit Regionalista de Mallorca durant la Segona República, fou regidor de l’Ajuntament de Palma entre el 1933 i el 1936. Després del cop d'Estat de 1936, ingressà a la Falange i tornà a ser regidor entre el 1940 i el 1943.

Fou president de la Real Sociedad Alfonso XIII, quan aquest equip donà lloc a l’actual Mallorca l'any 1931. Al capdavant del Mallorca impulsà la construcció del nou estadi de l’equip, al barri del Fortí, que s’inaugurà el 22 de setembre de 1944.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per caídos del guindo, fa mes de 8 anys

¿Y ahora lo habéis descubierto si éramos muchos los que lo sabíamos?.

¿Entonces por qué habéis consentido que el desaparecido (afortunadamente) campo de fútbol llevase el nombre de este personaje durante tantísimos años?.

Siempre le he llamado "Es Forti".

Valoració:4menosmas
Per Vaig fort, fa mes de 8 anys

El meu besavi, Rossend Calvet i Mata, va ser "president" del Barça a l'exili a conseqüencia d l'assessinat d'en Josep Sunyol a mans dels feixistes.

Josep Sunyol fou president del Barça, president de la federació catalana de futbol, president del RACC i polític d'ERC al congres dels diputats a Madrid, El van afusellar a la sierra de Guadarrama.

Avans d'en Josep Sunyol era president el suis Joan Gamper, fundador del club, es va veure forçat a marxar de Catalunya x la dictadura de Primo de Rivera, a conseqüencia de la xiulada a la marxa reial espanyola i la posterior ovacio al God save the queen durant un partit amistos entre el Barça i un equip format per mariners de l'armada anglesa que havien atracat al moll de Barcelona. La banda de musica dels anglesos varen tenir un detall amb el Barça i per desconeixença van tocar la marxa reial i la van xiular i despres van tocar God save the Queen i el van ovacionar

X tot aixo i molt mes, el Barça era mes que un club tot i que ara son uns pobres milionaris sense caracter.

Salut i força!!

Valoració:3menosmas
Per Trobbiani, fa mes de 8 anys

Obviamente de acuerdo en que no se puede homenajear a un personaje como éste. Pero me temo que todo lo que se ha montado en redes sociales es, casí, por lo contrario. A los "mallorquinistas de pro" les parece mal que se ponga el nombre del antiguo estadio a una grada provisional.

En cualquier caso, mi apoyo a "Memòria de Mallorca".

Valoració:4menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Molt bén fet. No s´han de retre homenatges als falangistes ni franquistes, que ja en varen tenir prou al temps de la dictadura de Franco.

Valoració:8menosmas
Per pere sastre obrador, fa mes de 8 anys

Valguin aquestes lletres per dir que vaig esser jo el que em vaig posar en contacte amb MEMORIA DE AMLLORCA per a comunicarlo. Hi som jo el que he posat en marxa el rebuig a les xarxes socials

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente