algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Podem diu que l’impost turístic no pot afectar la mobilitat dels residents

Jarabo ha advertit que no donaran suport a la mesura si afecta la mobilitat dels residents. | Arxiu

Podem ha mostrat la seva discrepància amb l'impost turístic aplicat als residents. Alberto Jarabo, secretari general de la formació, ha assegurat que en cap cas el seu grup parlamentari votarà a favor d'aquesta mesura.

«Podem té molt clar qui ha de pagar per les carregues i l’impacte que fan a les nostres illes, estem molt contents que aviat les illes avançarem cap a una major justícia fiscal», ha assegurat Jarabo.

«L’impost turístic té per objectiu redistribuir les carregues i l’impacte del turisme als contribuents de les illes que subvencionen l’afluència de turistes aportant uns costos en infraestructura, residus i seguretat que ara mateix només paguen els residents», ha afirmat.

«Comprenem que el govern ha entès que l’impost turístic per ser viable ha de ser com demanava Podem Illes Balears al seu programa electoral. L’impost s’ha de recaptar a les estades turístiques i que l’opció de ser pagat a ports i aeroports excloent els residents necessitava una cooperació del govern central amb la qual, a hores d’ara, no podem comptar», ha afirmat.

«En tot cas, Podem Illes Balears no votarà en cap cas un impost turístic que afecti la mobilitat dels residents a ports i aeroports. Volen recordar al govern que el principi de no discriminació europeu només afecta les discriminacions entre nacionals i nacionals de països membres de la Unió Europea però en cap cas s’ha entès com a contrari al dret europeu el sistema d’ajuts als vols per les residents de les nostres illes, per exemple», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pilar, fa mes de 8 anys

La gent que ve de Menorca o d'Eivissa o de Formentera per motius sanitaris o simplement professionals ha de pagar ecotaxa! Ala vés!

Valoració:0menosmas
Per Podem, fa mes de 8 anys

Podemos demostra respectar molt més la sensibilitat dels Balears que PSIB i Més, que quan toquen poder ja sabem lo que passa.

Valoració:-5menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Control, control, control.

Podemos vol controlar els empadronats.

Un turista ès un turista, cosa que no té molt clar en Jarabo.

Valoració:4menosmas
Per Endavant, fa mes de 8 anys

No entenc res. L'esquerra sempre fa el mateix camí, promet i després, davant algunes critiques dels poders fàctics ,recula.
En quant a "Podemos", sembla que tota decisió que pren depèn del què sigui útil pel P.Iglesias a les generals. La seva lluita no te que ser per si han de pagar o no els residents (En sembla que això és una normativa europea) sinó per controlar el què es fa amb els diners recaptats
En quant el pagament de la taxa per part dels residents, cal dir que a Catalunya tan paguen els residents com els de fora. I a la resta d'Europa estic quasi bé segur que també passa el mateix.

Valoració:8menosmas
Per Tomeu C., fa mes de 8 anys

Podemos, no vos entenc.

Valoració:0menosmas
Per ves viu, fa mes de 8 anys

Tú directa o indirectamente, tienes la culpa del desgobierno que tenemos. O das un puñetazo sobre la mesa, o se reirán de ti.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente