algo de nubes
  • Màx: 18.85°
  • Mín: 9.02°
18°

Els residents també hauran de pagar l'impost turístic

Així ho ha explicat el vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, en una entrevista a Ultima Hora Radio

El portaveu del Govern i conseller de Presidència, Marc Pons i el Vicepresident del Govern i Conseller de Turisme, Biel Barceló en una imatge d'arxiu. | CAIB

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha anunciat avui divendres en una entrevista al programa 'Hoy es el dia' d'Ultima Hora Ràdio com es preveu que s'apliqui l'impost turístic. La novetat és que ara Barceló ha explicat que els residents també pagaran aquest impost. El vicepresident ha explicat que «no es pot fer una diferenciació entre els turistes i els residents» quan s'allotgin en algun hotel de la comunitat «com passa arreu d'Europa».

A la mateixa entrevista Barceló ha assegurat també que encara no hi ha data concreta per a l'aplicació de l'impost, però que serà al llarg del 2016. Com ja s'ha anat explicant en els darrers dies, la taxa turística seria d'un o dos euros per persona i dia. Tot i això, el vicepresident ha explicat que encara hi ha alguns detalls per acabar de perfilar, com el fet de saber si la taxa seria la mateixa durant la temporada alta i la baixa.

«La primera intenció del Govern ha estat sempre que es cobri en ports i aeroports, però aquesta opció hauria de comptar amb la col·laboració de l'Estat. Aquesta col·laboració no hi és. Per ara no només no donen col·laboració, sinó que no responen», ha assegurat Barceló quan li han preguntat on es cobraria aquesta taxa. «La segona possibilitat és cobrar-ho en estades turístiques, no només als hotels, qualsevol tipus d'allotjament per a turistes», hi ha afegit Barceló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

@marbosch

Me encanta cuando ponéis el culo en función de dónde viene el viento.
Si este impuesto lo hubiera puesto el anterior gobierno, ya estaríais con diarrea verbal.

Valoració:0menosmas
Per marbosch, fa mes de 8 anys

Si en el fons analitzam la notícia, sembla miserable que per 1 € al dia ens estirem els cabells. Només aparcar 1 hora en qualsevol lloc ORA del qualsesol municipi ens p0ot costar més i, si perdem un turista que no pot pagar 1 € més al dia (una setmana serien 7 €), val més que no vengui, perquè només el fems que genera, l'aigua que hem de desalar, ... ens costa molt més als illencs...
I francament, per passar un cap de setmana d'hotel, com feim alguns mallorquins (màxim 3€ per persona) deixam d'ahar-hi és que som ben bajoques...

Valoració:5menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

Jajajajaja.....y los robacarteras son los Pperos. Y los socios de gobierno? Ande están los podemitas anti-impuestos?. Jeloouuuu??.

Jajajajajajajajajajajaja.....bravo, fenómenos.


@I doncs

Cómo estás hoy, xenófobo de mierda?

Xenófobo de mierda.

Valoració:-3menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Si una persona d´una illa, s´ en va a una altra per visitar al metge, o fer un tràmit o per feina, hauria de poder rescabalar o estar exent de pagar aquesta taxa.

Valoració:7menosmas
Per jbm, fa mes de 8 anys

És evident: ja el pagam quan anam a Barcelona o a París, o a Roma, a un hotel. Allò que no entenc és per quin motiu en Biel Barceló ho subratlla, a mi no m'hauria passat pes cap que si vaig a un hotel de Cala Millor, per exem ple, no hagi de pagar la taxa; es fet de subratllar-ho sembla més perque la gent s'hi posi en contra que no cap altra cosa.

Valoració:5menosmas
Per @ capdefaves, fa mes de 8 anys

Ja vos agradaria a voltros. Idò serà que no.

Valoració:1menosmas
Per Margalida, fa mes de 8 anys

A molts països es cobra abans del control de passatgers dels ports i aeroports, però em sembla més just com es fa arreu d,Europa on es paga un import diferent segons la categoria de l,establiment.

Valoració:6menosmas
Per Capdefaves, fa mes de 8 anys

Ja podeu dimitir tots, moneots.

Valoració:-6menosmas
Per tragad, fa mes de 8 anys

Ahora tragareis (tragaremos) lo que habéis votado. Subir impuestos, e incluso inventar otros, está al alcance del más necio.
Y el dinero que se recaude, ¿dónde irá?. A mil cosas, pero, supuestamente, a nada que mejore el medio ambiente. Al tiempo.

Valoració:-10menosmas
Per Mateu Planas, fa mes de 8 anys

Suscric que el comenta Luna.
Hem de vetllar per la nostra terra i aquest impost que el cobren a altres bandas i ningú protesta ens pot ajudar a revertint-lo a casa nostra.
Marivent i Son Vent ens costa una "pasta", aquí es han on s'ha de protestar i en canvi tothom i consent i només el gaudeix una família.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente