cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
23°

Ensenyat pren possessió de la presidència del Consell de Mallorca

Ensenyat durant el seu discurs d'investidura. | MÉS

El cap de llista de MÉS per Mallorca al Consell en les passades eleccions, Miquel Ensenyat, ha pres possessió del càrrec de president de la institució insular aquest dissabte, en una cerimònia en el Palau del Consell a Palma, després d'aconseguir el suport de PSIB i Podem, que li han garantit 18 vots favorables a la seva investidura enfront de 12 en contra i 3 abstencions.

La Taula ha proposat com a candidat a Miquel Ensenyat, de la coalició MÉS per Mallorca, en ser el que ha aconseguit més suports. Francesc Miralles (PSIB) i Jesús Jurado (Podem) seran el vicepresident primer i segon.

Ensenyat ha arribat al Consell poc abans de les 11.30 hores, on s'ha fotografiat amb diversos transeünts. Després ha entrat a l'edifici acompanyat del segon tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l'Ajuntament de Palma Antoni Noguera.

L'acte, al que també han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Parlament, Xelo Hortes, ha començat amb la constitució de la Mesa d'edat, formada pels consellers electes de major i menor edat.

Posteriorment, s'ha nomenat als 33 consellers electes, que s'han apropat a la taula per prestar jurament «per la seva consciència i honor, amb lleialtat al Rei i a la Constitució i l'Estatut d'Autonomia», com dicta el protocol.

Com ja havien fet els candidats de MÉS i Podem en els actes constitutius d'altres institucions, han afegit «per imperatiu legal i sense renunciar al dret a decidir dels pobles», entre altres fórmules.

Finalitzat aquest apartat, Ensenyat ha estat designat candidat a la presidència després d'acreditar els suports necessaris, i ha realitzat el seu discurs de presentació de programa, en el qual ha assegurat que no és només el candidat de MÉS sinó també el del PSIB i Podem, per sol·licitar la confiança de la Cambra.

Institució qüestionada
Durant el discurs, Ensenyat ha admès que el Consell ha estat «una institució qüestionada», per la qual cosa ha insistit en la necessitat de millorar-la, i ha defensat el suport als més desfavorits davant una crisi «que ha resultat ser una gran estafa».

Ensenyat ha defensat també el suport a la indústria audiovisual, el foment de la participació, l'elaboració d'un nou Pla Territorial i un nou Pla de Residus i la col·laboració amb els Ajuntaments, entre altres assumptes.

Ensenyat ha admès que el panorama després de les eleccions autonòmiques «és sens dubte complex», especialment perquè s'ha passat a tenir representació de tres grups polítics (PSIB, PP i MÉS) al doble (amb l'arribada de PI, Podem i Ciutadans a la institució insular).

Un dels primers punts als quals s'ha referit el discurs ha estat la Serra de Tramuntana, per la qual ha defensat «una bona xarxa de camins públics, oberta i en condicions», inversió en seguretat de carreteres «com ho van reclamant els cicloturistes», potenciar el petit comerç, l'artesania i el producte audiovisual.

Ensenyat també ha advocat per fomentar la participació dels Ajuntaments i l'efectivitat del IMAS. Especialment contundent ha estat en al·ludir la importació de residus, que ha promès eliminar: «El primer que farem serà acabar amb aquesta aberració d'importar escombraries d'altres països de dubtosa procedència per cremar en la incineradora de Son Reus», ha declarat.

En aquest sentit, ha anunciat que obriran un procés de debat social per fer un nou Pla de Residus. També ha avançat un nou Pla Territorial que «elimini la idea que la terra a Mallorca és sempre una oportunitat per especular i destruir».

Immediatament després s'ha procedit a la votació, on Ensenyat ha obtingut la confiança amb els vots favorables de MÉS, PSIB i Podem, l'abstenció del PI i el vot negatiu de PP i Ciutadans: en total, 18 vots a favor, 12 en contra i 3 abstencions.

Després del jurament del càrrec, i del lliurament de la vara de comandament per part de l'anterior presidenta del Consell, Maria Salom, han intervingut els representants de les llistes electorals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Content, fa mes de 9 anys

Endavant Miquel!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente