algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

MÉS per Menorca proposa una renda mínima garantida

9709
MÉS per Menorca proposa la creació d'una renda mínima garantida de 500 euros per a les famílies amb més dificultats. | Arxiu

MÉS per Menorca proposa la creació d'una renda mínima garantida de 500 euros per a les famílies amb més dificultats.
Maite Salord i Nel Martí, caps de llista al Consell i al Parlament, respectivament, i Miquel Àngel Maria, segon a la llista electoral insular, han presentat aquest dissabte les principals mesures en matèria social.

«La pròxima legislatura ha de ser la legislatura de la recuperació de drets; de drets culturals, educatius i sanitaris, però també i molt especialment drets socials», ha assegurat Martí. «Desenvoluparem i aplicarem la Llei de serveis socials en vigor que el govern Bauzá ha tingut paralitzada», ha afegit.

MÉS, en aquest sentit, incrementarà el pressupost de serveis socials a raó d'un 1% anual dels ingressos propis de la comunitat autònoma.

Aquesta llei dóna drets socials a la ciutadania, tal com la renda mínima garantida (uns 500 euros/mensuals, aproximadament, seria la mitjana de les aportacions a les famílies per complementar els seus ingressos, segons els càlculs elaborats a partir de les dades de l'Ibestat) per a totes les famílies sense uns mínims d'ingressos per cobrir les necessitats bàsiques.

«Una de les primeres prioritats de qualsevol Govern és que els ciutadans no passin fam, i que les famílies tinguin les necessitats bàsiques cobertes», ha defensat Salord.

«Proposam la renda mínima garantida com a dret de tota persona perquè pugui disposar d'uns ingressos bàsics, però suficients, que garanteixin la cobertura de les necessitats econòmiques per dur una vida digna», ha explicat Martí.

Pobresa
MÉS ha destacat que segons l'Ibestat un 19.8% de la població de les Illes Balears viu per sota el llindar de la pobresa, i un 3.7% de les llars no tenen cap ingrés. Menorca té 37.876 llars, de les quals unes 1.400 no tenen cap ingrés. I aquestes són, segons MÉS, les primeres que es beneficiarien d'aquesta mesura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.