algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els votants del PSOE, EU i Podem, a l’esquerra de MÉS

El darrer quadern de GADESO, ‘El perfil dels votants de les Illes’, analitza el posicionament de les formacions que es presenten a les properes eleccions autonòmiques a les Balears.

Aquest anàlisi no es fa segons el seu argumentari, ni el què diuen els seus líders, ni tan sols de la imatge que tenen per a la ciutadania, sinó en funció de l’autoubicació ideològica dels seus votants.

L’enquesta, realitzada a 900 persones durant el mes de gener de 2015,  indica que segons la ideologia dels electors, el PSOE estaria situat en el centre-esquerra, però té una part de votants més escorats a l’esquerra i una altres que es defineixen clarament de centre.

Per la seva part el partit Popular es col·loca en el centre-dreta, encara que un percentatge dels que li donen suport sigui de dretes. MÉS, l’altra formació que ara per ara té representació al Parlament de les Illes Balears, quedaria situat en una posició prou centrada , malgrat part del seu electorat és més aviat de centre-esquerra.

Per la seva banda Ciutadans, UPyD, ERC i fins i tot Podem tenen bona part del seu electorat instal·lat en el centre més pur. Per últim, segons aquest perfil dels votants relaitzat per GADESO, Proposta per les Illes (PI) se situa en un centre-dreta moderat i aspira a lluitar per aquest espai amb el Partit Popular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Georgenug, fa mes de 8 anys

Nice post )
http://anmdcf7i.com my blog

Valoració:0menosmas
Per joanpere, fa mes de 8 anys

Em puc equivocar però em fa la sensació que en Tarabini és un manipulador. La gent sempre contestarà segons com els formulis les qüestions i les alternatives. Podrien explicar més detallament el métode i els resultats i manco les seves interpretacions.

Valoració:2menosmas
Per Aiiii, Miquelet, fa mes de 8 anys

@Miquel
Estic segur que aquest estudi respon perfectament el que pensa aquesta terra dels teus eixos:

http://www.gadeso.org/sesiones/gadeso/web/14_revista/ca_10000218.pdf

Valoració:-4menosmas
Per Mallorquí i, per tant, nacional de Catalunya, fa mes de 8 anys

Visca la Catalunya sencera!

Valoració:4menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

Ara el posicionament que interessa no és respecte de l'eix esquerra-dreta, sinó respecte de l'eix independentisme-unionisme.

Valoració:3menosmas
Per A escola!, fa mes de 8 anys

@de barcelona a gerona

No saps ni escriure Girona.

Valoració:3menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 8 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:2menosmas
Per de barcelona a gerona, fa mes de 8 anys

Si, però totos sabem que els partits pancatalanistes no pintes res a aquesta terra.

i a València crec que no estau molt millor....

Valoració:-7menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 8 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:4menosmas
Per jajota, fa mes de 8 anys

Els partits renegats pancatalanistes no pinten res a ca nostra.

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente