algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Sóller dedicarà carrers als fills il·lustres Pere A. Serra i Miquel Ballester

Imatge del Ple de Sóller. | Lluc García

El Ple de Sóller va acordar aquest dimarts, per unanimitat de tots els partits, completar el nomenclàtor dels carrers del municipi amb els noms dels seus fills il·lustres Pere A. Serra Bauzà (Sóller, 1928) i Miquel Ballester Cruelles (Sóller, 1919 - 2008), dedicant sengles vies públiques.

Com ja es va informar fa unes setmanes, la intenció de l'actual equip de govern presidit per Carlos Simarro (PP) és que «tots els fills il·lustres de Sóller comptin amb un carrer o edifici públic amb el seu nom, com s'ha vingut fent des del segle XIX», de manera que aquesta iniciativa es va elevar dimarts al Ple i va ser aprovada amb els vots de PP, PSOE, Entesa i Progressistes.

L'oposició només va intervenir per donar el seu suport sense reserves a la proposta, tot i que els portaveus es van queixar a l'alcalde que «no hagués consensuat els noms abans de fer-los públics als mitjans de comunicació».

Per la seva banda, Progressistes va demanar que s'inclogués en l'ordre del dia posar a la biblioteca municipal el nom del poeta Guillem Colom Ferrà (1890-1979), una decisió que el PP va considerar convenient deixar per a un proper plenari. L'acord també contempla altres modificacions en la denominació dels carrers de Sóller, entre elles dedicar l'actual carrer 25 novembre 2005 a la també filla il·lustre Maria Mayol Colom, que fins ara donava nom a un passatge particular. El batle, Carlos Simarro, ha defensat el deute del poble amb aquests personatges i la necessitat de continuar amb la tradició de perpetuar aquest reconeixement oficial en un espai públic.

Prolongació
Com a resultat d'aquest acord, el vial resultant de la prolongació del carrer de Sant Jaume, actualment encara en obres, però que s'inaugurarà a finals d'aquest mes de febrer, portarà el nom de Carrer de Pere A. Serra Bauzà».?, president d'honor del Grup Serra i president de la Fundació Tren de l'Art, va ser declarat fill il·lustre del municipi a l'agost de l'any 2000 pels seus anys de dedicació al món periodístic, la seva valuosa tasca editorial, el seu compromís amb la cultura i l'art i per les nombroses distincions rebudes al llarg de la seva vida.

D'altra banda, el carrer del Port actualment denominada Belles Etapes es dirà a partir d'ara Carrer de Miquel Ballester Cruelles. Ballester, músic i físic de l'aire, va ser declarat fill il·lustre de Sóller a l'agost de l'any 2007 en reconeixement a la seva trajectòria acadèmica i professional i al seu compromís amb la cultura, la ciència i les arts musicals. En les properes setmanes es procedirà a la retolació d'aquests carrers, segons la normativa municipal vigent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 9 anys

Es va parlar de ampliar el torrentó de Ca'n Creueta, però ningú s'atreví a tirar per avall les parets de la finca del Sr.Serra, era millor fer un carrer enmig dels horts de la gent humil que només tenen un troçet de jardi. No estic en contra de Pere Serra, I ell no té res a veure, Però es una vergonya el servilisme del Pp, y com només els interessa ajudar a la gent del seu parit.
El sr.Simarro diu que si a tot als qui sap que el voten.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Me pareix molt bé. Enhorabona a don Perr Serra, que pot veure aquest reconeixement. i també als familiars de Miquel Ballester.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente