algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

L'IPFB reclama "solucions" davant el prematur inici en el consum d'alcohol i cànnabis

8694
Botellada a la zona del passeig Marítim de Palma, quan aquest encara no era tan perseguit per la policia. | Cristian Castro

L'Institut de Política Familiar de Balears (IPFB) alerta que l'inici de consum d'alcohol entre els joves de Balears està en els 13,9 anys i als 15 en cànnabis, segons l'estudi ESTUDES del Ministeri de Sanitat, una situació davant la qual l'associació reclama “solucions”.

Aquest treball destaca que el 27,5% de joves de les Illes d'entre 14 i 18 anys declara haver-se engatat en l'últim mes, i el 38% ha practicat la botellada.

En aquest sentit, l'organisme que a l'arxipèlag coordina Agustín Buades apunta a la responsabilitat dels pares i tutors en aquests comportaments.

“Molts estudis demostren que si els pares no eduquen els fills en valors, i sobretot, els fan entendre que no per ser menor s'és menys responsable, es fa difícil comprendre que la societat pretengui culpabilizar a aquests dels comportaments dels joves”, explica Buades.

Així, creu important transmetre elements “preventius, educatius, morals i formatius”, per fer arribar que “l'alcohol no és imprescindible per divertir-se”.

“Si els pares no ensenyen des de petits als fills que no fa falta beure massa per passar-ho bé, es fa complicat que després el menor ho entengui, sobretot quan des de la televisió o altres mitjans se'l bombardeja amb imatges relacionades amb l'alcohol”, apunta el delegat d'IPFB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

Passa per una banda que els pares cada cop tenen menys sensació de ser els primers responsables d'educar els fills. Pensen que l'escola els hi ha d'educar, els metges els hi han de curar, la societat els hi ha de formar... i no tenen sensació de ser els que guien el seu camí durant molts d'anys. Si els pares agafàssin més els seus bous per les banyes, seria una altra cosa.
I per altra banda, realment és tan nou això de beure de joves? Confessau si voleu aquí a quina edat començareu a beure i a quina vos vareu engatar per primera vegada. Au, jo el cava el vaig tastar als 7 a la comunió, bevia vi amb aigua o gasosa des de vers els 8 o 9 anys perquè me'n donaven un poc a casa cada tant, i em vaig engatar per primer cop als 12, a un sopar i asseguda devora ma mare, que no se'n va ni entèmer. Motiu: ens havien convidat a sopar, el "xuleton" tenia massa pebre bo i jo necessitava beure. M'havien dit que quan et convidaven era de mala educació demanar coses si no hi eren, i no hi havia aigua a la taula... només vi. Val a dir que això no va ser precedent, no em vaig tornar a engatar fins un parell d'anys més tard després d'aquesta.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente