muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
17°

Milers de persones es manifesten a Madrid en la 'marxa pel canvi' de Podem

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a Madrid per reclamar un canvi i més democràcia. | S.P.

Milers de persones es manifesten aquest dissabte a Madrid en la “marxa pel canvi” organitzada per Podem. La marxa, que ha recorregut els principals carrers de la Ciutat per acabar a la Puerta del Sol, ha reclamant un canvi en les polítiques socials.

Pablo Iglesias, líder de Podem, ah replicat a aquells que recriminen al seu partit que és un “experiment” o un “caos”, que ells el criden “democràcia” i ha garantit que es prenen “molt seriosament” els crits de la gent per recuperar les institucions.

Des de l'escenari instal·lat a la Puerta del Sol, El líder de Podemos, aclamat pels participants amb crits de “president, president,” ha recordat la victòria de Syriza a Grècia: “Qui deia que no es pot?”, ha demanat retòricament.

Davant dels milers de persones congregades a la plaça, el líder de Podemos ha dit que somien amb una Europa dels ciutadans i ha advertit: “Guanyarem les eleccions al PP”. Iglesias ha recordat, des de 1808 fins al 15 M, les ocasions en les quals la Puerta del Sol ha estat protagonista de la lluita del poble de Madrid, “gent valenta i humil, està en el nostre ADN i estam orgullosos -ha dit-”.

Ara, “somiam un país millor, però no hem vingut a la Porta del Sol a somiar, sinó per fer els nostres somnis realitat”, ha subratllat. Per a Podemos, l'exemple a seguir és Grècia, que ara té un “Govern seriós, responsable”, que treballa pels seus ciutadans, i que “ha fet en sis dies més que altres governs en anys”.

Però ha advertit Iglesias que “ningú no els va fer els deures als grecs” i que ningú no els els farà als espanyols, que han de ser protagonistes de la seva història i del seu canvi. Un canvi a què “els de dalt criden experiment i caos, però els de baix l'anomenam democràcia”, ha proclamat.

Vent de canvi
Iglesias ha assegurat que “el vent de canvi comença a bufar a Europa” i ha aventurat que, potser, és la cancellera alemanya, Angela Merkel, la que es queda “aïllada”. El líder de Podemos ha subratllat que els “antisistema” i “els que trenquen Espanya” són els que apliquen les polítiques d'austeritat i de retallades, perquè ells són els que “divideixen Espanya en dos; els de dalt i els de baix”.

El líder de la formació ah destacat que “la pàtria no és un pin que es porta a la solapa, no és un braçalet”, sinó una política que “protegeix els ciutadans”. Iglesias ha manifestat que l'Estat espanyol necessita “somiadors valents, que s'atreveixin a enfrontar-se als de dalt” i que “fan falta quixots”.

Iglesias ha advertit que “no permetrem que els traïdors converteixin al Quixot en una marca, el dret de la gent a somriure no s'embeni, la sobirania no s'embeni, la nostra pàtria no és una marca, la nostra pàtria no s'embeni”. “Mai més un país sense la seva gent”, ha proclamat abans de concloure amb el crit de “Podem somiar, podem vèncer”.

Any dur
Prèviament, el número dos del partit, Íñigo Errejón, ha avisat que ve un “any dur” en el que els van a “insultar i a atacar”, però ha demanat als presents que recordin sempre la data del 31 de gener de 2015 i que ja no tenen que “tenir por de ningú”.

“Som molts i som majoria”, ha declarat Errejón, qui tanmateix ha allargat la mà a tots els que implicar-se en el canvi, inclòs el simpatitzant d'altres partits com PP o PSOE.

“Hàgiu votat el que hàgiu votat, vingueu d'on vingueu”, ha convidat el dirigent de Podemos, qui ha insistit en el qual el que importa és cap a on es camina: “Un país amb sobirania, un país de ciutadans i no de serfs”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per @Terramnobis, fa mes de 9 anys

Ah no! Noltros també partim i el que no vulgui, que agafi el vaixell de Madrid. Els balears no estirarem tots soms el carro d'Espanya!

Valoració:0menosmas
Per terramnobis, fa mes de 9 anys

Noltros també deim tic-tac, tic-tac.... Es 26-S !!
TIC-TAC, TIC-TAC ...

Valoració:3menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 9 anys

La manifestació a Barcelona per la independència va ser de 1.800.000 de persones sobre 7.000.000 d'habitants a Catalunya, la de Podriem de 300.000 sobre 45.000.000 ..... Magre molt magre.
Els de Podriem volen que perdoni la deute que té amb mi Grècia, és a dir uns 600.- €. Ho sento grecs els necessito per jo mateix. La caritat comença a casa.
Ni valorem ni contestem els comentaris fets amb forester
Independència ja

Valoració:10menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Albert :

aunque yo no crea en vosotros, les deseo suerte.

Valoració:0menosmas
Per Albert, fa mes de 9 anys

Tic, tac, tic tac....

Valoració:-4menosmas
Per Macia, fa mes de 9 anys

Podemos 200.000 persones de total Espanya, CIU-ERC-CUP 1.800.000 catalans.
Albert, crec no has fet es comtes be.

Valoració:12menosmas
Per NO els crec gens ni mica., fa mes de 9 anys

No eren ni 190.000 de tot l'Estat, un fracàs.

Parlen de CONSEJO CIUDADANO, que falsos serà CONSEJO PODEMOS.

MOLTA LÀBIA I LA LA, QUE PENÓS.

encara pactaran en ciudadanos, el que no saben que la pedrera ppera i psoe és gran entre els funcionaris, com els de podemos.

Valoració:8menosmas
Per Fora la casta den Cadireta, fa mes de 9 anys

ERC desapareix lenta i dolorosament gràcies a Lladó.
El Calvo Cadiretes, té problemes a Manacor. http://www.arabalears.cat/balears/Noves-tensions-Esquerra_0_1295270677.html
Els de Llucmajor també ja passen dels 45 traïdors. Enhorabona Segura.

Valoració:-2menosmas
Per L'últim Samurai, fa mes de 9 anys

A Mallorca la regeneració es diu INDEPENDÈNCIA! Amb 2000 milions que marxen cada any a madrid, solucionariem tots els nostres problemes, però els comptes a espanya no surten, per moltes deutes que deixin de pagar! Ens diuen que xarrem d'independència per no xerrar de la crisi... i jo els contest... i potser vosaltres xarreu de crisis per no xerrar d'independència!

Valoració:25menosmas
Per Oriol, fa mes de 9 anys

Tic, tac, tic, tac...CIU, ERC, PP....adeu.

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente