nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Podem per les Illes proposa crear una Conselleria de I+D+I per crear coneixement

Alberto Jarabo, amb el jersey vermell, amb la resta d'integrants de la candidatura de Podem. | N.R.

Podem per les Illes proposarà la creació d'una Conselleria de Investigació, Desenvolupament i Innovació dins del seu programa electoral. Així ho ha explicat el doctor en biologia Daniel Batxiller, responsable de l'àrea, durant l'acte que ha celebrat pel partit aquest dissabte a CineCiutat.

Batxiller, durant la seva intervenció, en meitat d'un torn de presentacions en el qual s'han tractat els temes i línies d'actuació del partit per a les Illes, i en el qual han participat els candidats a secretaris generals de Podem i Podem per Mallorca, Alberto Jarabo i Joana Ripoll.

L'acte ha començat amb la projecció d'un vídeo de campanya i una breu introducció de Jarabo, que ha aclarit que des del partit no volen perdre's en els detalls organitzatius per no oblidar “d'on venim i on volem anar”, ja que malgrat que han crescut notablement en un any, “tenim enquestes que ens recolzen, però són molt volàtils”.

Noves tecnologies
Aquesta Conselleria de I+D+I tindria com a objectiu invertir diners a crear coneixement a les Illes traçant plans a llarg termini (a vuit anys) tenint en compte necessitats futures (a 20-30 anys), i afectaria diferents àmbits com a cultura, turisme i economia, per la qual cosa “hauria d'estar bé coordinada amb la resta de departaments”.

Paral·lelament a aquesta línia, Podem també ha format un grup de treball centrat en noves tecnologies, el responsable de les quals, Lucas Gascón, ha apuntat que treballaran per utilitzar la tecnologia per crear teixit industrial i reduir l'atur recolzant-se en el 'crowdfounding' (finançament popular a través d'Internet)

El partit, a més, té la intenció de millorar la transparència impulsant el 'programari' lliure, crear i millorar plataformes ciutadanes i mecanismes de participació i unificar processos d'administració pública per buscar una “forma més eficient” d'organitzar-la.

Educació “pública”

Posteriorment, ha pres la paraula la responsable de l'àrea política, Laura Camargo, que ha assegurat que seguiran un full de ruta participatiu i propositiu i que ha al·ludit a qüestions d'educació com el TIL i la passada vaga indefinida de docents

Camargo ha anunciat que defensaran un model d'educació “pública, de qualitat, crítica, laica i en català”. Per la seva part, el responsable de l'àrea d'economia i treball, Pep Juárez, ha denunciat la situació de precarietat del mercat laboral de les Balears i ha explicat que algunes de les seves línies d'actuació seran realitzar una auditoria del deute per aclarir “quina part és deute legítimament adquirit”.

Jesús Jurado, responsable de l'àrea de Medi Ambient i Territori, ha reconegut per part seva que la tasca que fan en aquest àmbit diversos grups a Balears des de fa anys pel que ha assenyalat que aprofitaran aquesta experiència per a la seva gestió del territori, en la qual defensaran un nou model de tractament de residus, el control de l'actual “caos jurídic” i l'autoproveïment energètic mitjançant energies renovables.

Avortament, paritat i prostitució
La paritat en les institucions i la introducció d'una “perspectiva de gènere” són alguns dels objectius del grup de treball de feminisme de Podem. Ana Mª Olivares, responsable de l'àrea, també ha al·ludit al “dret a l'avortament” i ha criticat la desaparició d'oficines d'atenció a les víctimes de la violència de gènere i el contingut de l'esborrador de la Llei de Protecció a la Dona Embarassada, per considerar que està encaminada a crear “una xarxa d'entitats afins”, “ultra catòliques”, “beneficiades a través de subvencions”.

Olivares ha anunciat que els seus objectius passen per la consecució d'un Pla de Drets de Salut Sexual i Reproductiva en la qual s'inclogui l'avortament, protecció de drets de “sexualitats diverses” i abordar el tema de la prostitució “especialment en un espai turístic” com són les Balears.

Així mateix, Julia Serra, responsable del grup de treball de Podem, ha avançat que han començat amb un programa de 25 folis. D'altra banda, Chelo Huertas, coordinadora d'habitatge, ha defensat que advocaran per “rescatar persones i no bancs”, millorar el lloguer social augmentant el pressupost per mantenir aquests habitatges i fer un seguiment als bancs per sancionar a aquells que incloguin clàusules abusives i no compleixin les directrius marcades.

Viatges interilles
Joaquín Luzón, coordinador d'Eivissa, ha assenyalat que els ciutadans de l'Illa troben “més fàcil viatjar a Londres que a Palma” per la qual cosa ha demanat crear un coneixement entre Illes per evitar prejudicis i per la qual cosa facilitar el transport fluid.

A més, Alejandro López, responsable de Podem de l'àrea de Turisme, ha anunciat que defensaran un model turístic no enfocat a augmentar les places hoteleres sinó la qualitat, rebutjant el “turisme de borratxera” i col·laborant amb petites i mitjanes empreses.

Finalment, José Mena, coordinador de l'àrea d'habitatge ha incidit en la importància d'incloure un percentatge de llocs per a discapacitats en els equips de govern i preses de decisions i de vetllar pel compliment de la convenció de l'ONU i els reglaments en aquest àmbit, a més d'assegurar la desburocratització i el suport sanitari a aquest col·lectiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 9 anys


No deus ser en Rappel tu? o ets un capet tancat?

"Podemos: Centralisme: Madrid.

No hace falta desir nada mas."

Valoració:2menosmas
Per Va home va., fa mes de 9 anys

Podemos: Centralisme: Madrid.

No hace falta desir nada mas.

Valoració:-3menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Sempre amb les mateixes parides, no valdria més primer acabar amb tota sa merda política d'ara i després arribar a un acord per sa llengua?
Si d'entrada ja anam per separat mai farem res.

Tanta beneitura, marcar prioritats.
Jo tenc clar que no vull Bauzás,Pastors,Armengols ni merda d'aquesta.

Algú va dir que si vols canviar les coses, no facis sempre el mateix.

Valoració:1menosmas
Per Ximo, fa mes de 9 anys

Podemos és casta, tots són funcionaris professors,
que no nos embauquen!
Demagògia pura i dura.

Valoració:0menosmas
Per mallorqui, fa mes de 9 anys

Noltros som balears, ni catalufos ni punyetes

Valoració:-7menosmas
Per Carros, fa mes de 9 anys

nosaltres som catalans, ni podemos ni òsties.

Valoració:3menosmas
Per Oriol, fa mes de 9 anys

Enhorabuena a los griiegos, Aquí también podemos jubilar a las casta totalitaria y corrpta que nos gobierna, tanto el PP como la coalición CIU-ERC. PODEMOS hacerlo , claro que PODEMOS.

Valoració:1menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

?? To be or not to be ?? aquesta ès la cuestiò.
Antes de festas hi vaig assistir tres vegades a las assembleas de Podem, en honor a la veritat, tenc que dir que es parlava mès català que castellà, al menys hon jo vaig assistir.
Al tercer dia vaig plantejar una pregunta, ¿quin grau d'autonomía tendría Podem-Palma en respecta a Madrit? no m'acabaren de convencer, si pero no, i jo de partits que depenen de Madrit no en vull saber res, i com els meus m'han decepcionat, votarè antitaurins o pirates, per una vegada, a no ser que algù m'he convenci, ancara hi ha temps.
Salut

Valoració:2menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

"Podem" és una opció prou bona, pels espanyols i espanyolistes, això si. Si vols castellà com a llengua preponderant i que a ningú li interessin els teus drets com a catalanoparlant i que aquests drets no siguin "res important", està de conya.
Perquè totes les idees que tenen estan molt bé, excepte pel "petit detall" que no tenen la més mínima intenció de protegir la llengua que tenim aquí, i d'esmenar la malifeta que hem heredat i que tant l'ha malmenada, malifeta duita a terme des dels governs i que per tant des dels governs s'ha d'esmenar.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente