algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

16.500 signatures per salvar el territori

Representants de diversos col·lectius socials i polítics acudiren al Parlament per a deixar-hi les milers de signatures d'illencs a favor del territori. | GOB Mallorca

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) al servei del territori de les Balears ha trobat un suport social suficient per fer front a les amenaces ambientals i complir l'objectiu. En total, 16.500 ciutadans dipositaren la seva firma per fer arribar la proposta de Llei a la Cambra en els pròxims mesos.

Aquesta fórmula és el sistema previst per la legislació vigent per tal que la ciutadania pugui presentar directament una proposta de llei. A Balears calen un mínim de 10.000 firmes de persones adultes i votants a l'arxipèlag per elevar una proposta legislativa al Parlament.

Així, la xifra s'ha superat en més d'un 50%, i es pot dir que ha estat gràcies a la disposició de col·lectius i voluntaris que durant les últimes setmanes han tret la iniciativa als carrers de totes les illes, explicant-la i recabant els necessaris suports.

Segons els impulsors, s'han recollit els fruits d'una gran demanda social que reclama aturar el ritme de degradació del territori i futures noves envestides afavorides pel panorama polític, per a replantejar les bases d'un model que ha duit riquesa a les nostres butxaques però al mateix temps han posat la nostra natura al límit.

La importació de residus de fora per a incinerar-los a casa nostra, la pressió urbanística en rústic, l'amenaça de les prospeccions petrolíferes o els macroprojectes que van des d'ampliacions de ports esportius, o de carreteres amb polèmiques rotondes, fins a grans construccions amb finalitat comercial al bell mig de l'última zona humida de Ciutat són just alguns sagnants i destacats exemples de tot allò que es proposa combatre la ILP pel territori.

La campanya s'engegà el novembre amb la promesa del càrrec de fedataris de les persones que a títol individual varen voler assumir el compromís. Ahir, dos mesos després, algunes d'aquestes persones tornaren al Parlament, per presentar amb satisfacció la seva aportació al servei de les nostres illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.