algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El Ministeri denega les ajudes a les famílies catalanes per escolaritzar en castellà

Irene Rigau, Artur Mas i Miquel Valls. | MARTA P

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha denegat ajuda per escolarització en castellà a tres famílies catalanes que la van sol·licitar i que, després de comprovar que en els seus centres no oferien aquesta possibilitat i que la Generalitat no els oferia alternatives, van acabar matriculant els seus fills en col·legis privats en català, segons han informat a Europa Press fonts del ministeri.

La mesura prevista per Educació per a garantir el «dret constitucional» d'accedir a escolarització en castellà a les famílies en les comunitats autònomes amb llengües cooficials quedava recollida en el Reial Decret 591/2014 aprovat el passat mes de juliol.

No obstant això, la norma únicament està dirigida a compensar les despeses d'escolarització de famílies que volen escolar als seus fills en castellà i no tenen forma de fer-ho en un centre públic, si trien per a això un centre privat que imparteixi l'educació en castellà com a llengua vehicular.

Per això, malgrat que la documentació lliurada per aquestes tres famílies havia rebut «el vistiplau» inicial del ministeri, després de comprovar que, efectivament, no disposaven d'opcions per escolaritzar els seus fills en castellà més enllà dels col·legis privats, els ajuts finalment han estat denegades en no produir-se de fet l'escolarització en aquesta llengua.

Segons el ministeri, la decisió s'ha pres a causa de què la sol·licitud de les famílies «no s'ajusta» al que preveu el Reial Decret. No obstant això, ha recordat que el termini per demanar la compensació econòmica per a les famílies que es trobin en aquesta situació i sí que desitgin escolaritzar els seus fills en castellà segueix obert i que el ministeri «contínua rebent sol·licituds».

A més, ha instat a la Generalitat de Catalunya a què «compleixi la Constitució» i que garanteixi que els que desitgin puguin rebre educació en castellà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ropit:, fa mes de 9 anys

Com als quarters del meu temps. Els soldats que no volien ranxo, anaven a menjar a la cantina i s'ho pagaven ells de la seva butxaca.

Valoració:8menosmas
Per Cucut, fa mes de 9 anys

Com als nostres quarters. Els soldats que no volien ranxo, anaven a menjar a la cantina i s'ho pagaven ells de la seva butxaca.

Valoració:6menosmas
Per maggy2, fa mes de 9 anys

a quins bemolls!
Això mateix; i amb els diners dels nostres imposts

Valoració:19menosmas
Per Quins bemolls!, fa mes de 9 anys

Vaja! Doncs el que volien era no anar amb la "xusma" i anar a centres privats, no?

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente