cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Riera defensa que la reforma del bon govern pensa en les «generacions futures»

La també consellera d'Educació advoca per desplegar la LOMQE atenent a «l'interès general»

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Núria Riera, ha comentat la proposta del seu partit per desenvolupar la llei del bon govern que deixà l'últim govern del Pacte «en la mesura del possible» i avançar «en transparència».

Sobre això, Riera afirma que el text alternatiu dels populars treballa per a «un futur a llarg termini» i pensa «en les generacions futures» i no en les pròximes eleccions.

La també portaveu de l'executiu afirma que allò que sí condiciona és «una estructura sobredimensionada», com la qual es va trobar el 2011 l'actual Govern, que ha dit que ha aconseguit un estalvi de 4,1 milions d'euros amb la reducció de càrrecs polítics, reduint conselleries i gabinets «sobredimensionats».

Riera ha reivindicat el treball del seu executiu que els ha col·locat en la novena posició a nivell estatal en transparència, ha dit.

En opinió de la portaveu, els futurs governs hauran d'actuar també amb «equilibri i coherència» de cara al futur i en base «als esforços» que han fet els ciutadans i les administracions en els últims anys per millorar la situació de les illes.

Aplicar la LOMQE
D'altra banda, la consellera d'Educació ha defensat que la LOMQE «s'ha d'aplicar a les Illes, encara que s'ha de fer vetllant per l'interès general de Balears».

Després que els directors de Secundària demanassin aquest dijous ajornar la implantació d'aquesta normativa, la també portaveu de l'executiu ha explicat que la llei orgànica bàsica s'ha de desenvolupar, però sempre «conforme a les possibilitats de Balears».

Segons ha dit, s'està treballant perquè la seva aplicació sigui viable i es dugui a terme «adaptat a la nostra realitat». Així, ha indicat que s'analitzen «els problemes que es poguessin ocasionar» per traslladar totes les «preocupacions» a la Sectorial d'Educació que tindrà lloc el proper 14 de gener a Madrid.

La consellera ha incidit que la LOMQE persegueix una millora del funcionament general dels centres educatius i ha considerat que a l'educació pública l'aplicació de la normativa «serà més fàcil» perquè s'ha desenvolupat sempre un itinerari. Segons la seva opinió, en la concertada poden haver-hi majors dificultat pels centres d'una línia.

«La LOMQE té aspectes molt positius que modernitzen la gestió educativa, prioritza el paper dels equips directius i millora els temes de formació professional» manifesta.

Finalment, sobre els esdeveniments a França, Riera ha expressat que «qualsevol atemptat contra la pau i la seguretat afecta a tothom», lamentant aquest atac contra la «democràcia i la convivència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

Sra. Riera, vostè no pot emprear la paraula transparència, amb el darrer cas que ha protagonitzat, vostè i BauSSà i altres que formen el govern, no tenen vergonya ni en saben el seu significat, quant les seues manipulacions i enchufismas surten a llum, document inclòs,igual que la facturaciò de la potecaria, lo seu haguès estat posar un mocadò de bulic enterra posar les seuas desvergonyas adins fermar els cuatre caps i partir cap a la muntanya, a fer exercissis espirituals, per no dir a ca una valenta pp..........
"Es per les futures generacions, no ès per les properes eleccions", quin morro i quina curtedat, fa temps que no ens mocam amb el colze, ¡arruix que ningù vos anyorarà.¡
Adeu

Valoració:9menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Convendría deixar ben clar el que vol dir "autonomía", és a dir la capacitat de que estem dotats a les Illes Balears per a xercir un dret competencial que ens reconèix l'Estatut. Volem implementar el model educatiu que reclama pels nostres fills i nets el poble sobirà de la Comunitat Autònoma

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente