algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El PSIB prepara una ofensiva contra la reforma electoral

6312
Miralles i Bonet durant la roda de premsa. Els socialistes consideren que la reforma electoral del PP és un "atac a la democràcia". | P.Pellicer

El PSIB-PSOE ha llançat aquest dissabte una “ofensiva institucional” per lluitar a les Balears contra la possible reforma de la llei electoral proposada pel PP. En aquest sentit, cal recordar que la reforma dels populars, presentada a nou mesos de les pròximes eleccions, planteja l'elecció directa dels batles.

Francesc Miralles, secretari de política municipal dels socialistes, ha assegurat que la reforma que planteja el PP és “l'atac més gran a la voluntat popular des de l'arribada de la democràcia”. “El PP hauria d'explicar les presses per posar en marxa un canvi electoral quan no és una demanda social ni política”, ha assegurat.

Miralles ha reiterat que el seu partit no negociarà “aquesta proposta-trampa” de “la dreta”. Ha afirmat que l'aprovació del projecte implicarà un “difícil accés” de les minories polítiques als governs municipals i una menor representació dels veïns.

El representant socialista també ha afirmat que el PP “no aconseguirà” el seu objectiu de mantenir-se en el poder en els ajuntaments. “Els resultats que van aconseguir les passades eleccions van ser injustos i adulterats per una situació anòmala amb què difícilment no repetiran aquella quantitat de vots”, ha subratllat.

Proposició no de llei
Per part seva, Cosme Bonet, secretari de Política autonòmica i Coordinació del PSIB-PSOE, ha avançat que presentaran mocions en tots els ajuntaments i consell insulars. També ha assegurat que presentaran una proposició no de llei en el Parlament “per evitar que el PP guanyi amb trampes, el que no guanyarà a les urnes”.

Les iniciatives socialistes mostren el rebuig d'aquesta proposta de reforma i insten el Govern central a aturar un “atac directe a la democràcia”. “Quan un govern pretén modificar les regles del joc, nou mesos abans de les eleccions, és sempre per afavorir i mantenir-se en el poder”, ha criticat Bonet.

Bonet també ha criticat l'oferta de diàleg proposada per Miquel Vidal, secretari general del PP de Balears. “Diuen que volen consensuar però ens fan una proposta tancada pocs mesos abans dels comicis, tancant les portes a un diàleg fructífer”, ha expressat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Copet, fa mes de 9 anys

Au retiret Bonet, ja has xupat de sa política prou.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente