algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Clam unitari del sector educatiu per tenir un curs normal

Imatge de la roda de premsa d'inci dels curs 2014-2015 al CEIP Rafal Vell. | Teresa Ayuga

Clam unitari aquest dimecres del sector educatiu per tenir un curs normal. En nom de totes les entitats educatives presents al CEIP Rafal Vell, el president de Fapa, Vicenç Rodrigo, ha reclamat que “volem un curs normal, pel que fa als projectes lingüístics, a la revisió de les plantilles de professorat i que sigui una realitat l'elecció de centre”. Aquests i molts d'altres aspectes s'han posat en relleu a la roda de premsa d'inici de curs.

“Volem diàleg i consens amb la Conselleria i exigim que els responsables de la gestió facin el que sigui possible perquè hi hagi un curs normal”, ha insistit en nom de tots Rodrigo.

El president d'Adipma, Antoni Morante, ha destacat que “tot i les diferències de com afrontar el conflicte educatiu, ja sigui amb vaga o sense, cal tenir present que la gènesi del conflicte és Bauzá”.

Per la seva banda, el portaveu de l'Assemblea de Docents, Iñaki Aicart, ha explicat que “Educació vol dividir la comunitat educativa. A més, estan totalment aïllats de la realitat”.

De cara al nou curs la comunitat educativa ha dissenyat unes noves camisetes verdes amb el lema “Volem un curs normal” i sense cap mena de logo.

*Entitats prseents a la roda de premsa i que clamen per un curs normal

Adesma - Associació de directors i directores d'Educació Secundària de Mallorca

Adide- Associació d'Inspectors de les Illes Balears

Adipma- Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària de Mallorca

Anpe

Assemblea de Docents

Assemblea de Docents Desconcertats

FE-CCOO

Fapa- Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes

Fete-UGT

FSIE

STEI-i

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 9 anys

"Els anys de la República van estar marcats, a Felanitx, per la forta personalitat de Pere Oliver Domenge, mallorquí de nació catalana, [...], independentista, militant de l’Esquerra Republicana Balear. I un gran alcalde. El 1908 l’apotecari Barceló just tenia vint-i-dos anys quan va publicar, al setmanari El Felanigense, això: “Sa olvidat [...] de que nostros avantpassats al peu dels documents oficials y seguit á la firma, posaven les següents paraules, Catalá de Mallorques, y dich que sa n’ha olvidat, perque de lo contrari no afirmaria qu’els mallorquins no som catalans, afirmació tant absurda com si jo ara digués qu’els mallorquins no som llatins.”


Però el text més conegut de Pere Oliver sobre la qüestió nacional és la conferència que pronuncià el 1916 en el Casal Catalanista de Sants ‘els Segadors’, publicada anys després amb el títol La catalanitat de les Mallorques. En aquella ocasió l’apotecari felanitxer apostrofà els catalans del Principat amb les paraules següents: “Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, a la pròpia valor social, les xamoses Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora.”


http://joancalsapeu.wordpress.com/2011/04/14/el-felanitx-republica-de-pere-oliver-domenge/

Valoració:2menosmas
Per mea culpa, fa mes de 9 anys

la ignorància és la mare de totes les disputes , la ignorancia es la mare de les guerres , la ignorància és un ser viu que destrueix tot allò per on passa . És curiós el mateixos que defensen amb tota contundencia la llibertat , la igualtat i la fraternitat a les aules , defensen la ignorància , i no respecten la llibertat , la igualtat i la fraternitat que existeix a una societat democràtica com la nostre , on tot hom passetja pel carrer , viatja , xerra amb amics , clients ,.. . amb la llengua que vol , quan vol i on vol .
Ja és hora de empenedir-se i de rectificar de fer un poc de introspecció , diuen escola de qualitat en català , no seria millor dir escola de qualitat en catala , castella , angles . Aceptem ja d´un sol cop la realitat social , no som una illa aillada del resta del món som a Europa i la estrategia europea en educació 2020 o dium ben clar - 2 llengues propies de europa i una llengua minorotoria seons zona territorial de influència . Ego te absolvo

Valoració:-2menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (4-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:2menosmas
Per carpe diem, fa mes de 9 anys

es la hora de l verdad , no se puede pretender defender el bien común desde la ignorancia , el ignorante no conoce el bien y por la tanto no conoce la justicia . que queremos una sociedad de ignorantes o una sociedad de gente justa .
esta gente dice defender el bien de la comunidad educativa desde la ignorancia , y ya sesabe sin justicia no hay bien y el ignorante se va abicado a practicar el mal para poder sobrevivir .
carpe diem , las cartas estan echadas .

Valoració:0menosmas
Per arg, fa mes de 9 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:1menosmas
Per per Esteve, fa mes de 9 anys

Odien en Bauza per que es s' unic que no dubte en rebutjar que Balears siguin part de sa quimera des PpCc

Valoració:-17menosmas
Per Quin cinisme no?, fa mes de 9 anys

Duen dos anys creant conflicte i ara exigeixen normalitat. Ido sou voltros que ho heu d'arreglar. Pero ja sabem que fins passades ses eleccions, res de res. Mostrau es llauto a les totes

Valoració:-15menosmas
Per Ido aplicau-vos, fa mes de 9 anys

Sigau professionals i aplicau ses instruccions rebudes de sa millor manera que pogueu

Valoració:-20menosmas
Per esteve, fa mes de 9 anys

Jo no entenc aquest odi a en bauzá. Que jo sapigue es s'únic president que s'ha preucupat perque es nostros fills aprenguin inglés

Valoració:-37menosmas
Per el litri, fa mes de 9 anys

Algunos de estos sujetos llevan desconcertados desde que empezó la legislatura...y lo que te rondaré morena jajajajajajajajajajajaj y ja

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente