El Pacte Educatiu es negociarà amb sindicats i partits a la tardor
El col·lectiu Edu 21 ja té marcat el full de ruta en el camí cap a un pacte per l'educació que propiciï un sistema «estable, equitatiu, de qualitat i no sotmès als canvis polítics». Després de dos anys d'intens treball per part d'una trentena de voluntaris de diversos sectors viurà el seu moment clau el proper dimarts 26 d'agost, el primer dia de les jornades que se celebraran a la sala multifuncional des Mercadal.
L'objectiu és que a partir del mes de setembre s'obri el document a les esmenes que vulguin aportar centres educatius i les entitats socials, culturals i empresarials de l'illa.
Ja a l'octubre, el document definitiu s'elevarà tant a sindicats com a partits polítics amb l'objectiu d'iniciar un període de negociacions amb la vista posada en el gran objectiu, arribar a un consens abans de les eleccions del 2015.
La presentació del document tindrà una posada en escena atractiva, amb una escenografia en la qual participaran més de quaranta persones acompanyades d'un grup d'estudiants de l'IES Josep Maria Quadrado, que oferiran un espectacle de 'Bodypercussion'. L'endemà intervindrà Alfredo Hernando, coordinador d'Escola 21.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Mem si aquests estan per fer educació i no per fer política
Pacte educatiu amb el pp? Quan el vegi me'l creuré.
Sobretot s'ha de recordar que l'educació no és política, i aquí els que manco haurien de dir la seva són els polítics, que d'educació no en solen saber res. Els polítics fan normes educatives per contentar els seus votants i no perdre els seus vots (i normalment solen ser més intervencionistes quan manco saben d'educació), no ho oblidem. Pacte, si... però hem de fer passar els polítics pel tub. Que no puguin usar l'educació com a eina electoral.