algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El GOB diu que la proposta de Llei Agrària és un “suport fictici” a la pagesia

Els ecologistes consideren que la norma promourà “encara més” l'especulació immobiliària de les propietats rurals. | T. M./Arxiu

El GOB ha assegurat que la nova proposta de Llei Agrària, que prepara el Govern Bauzá, “desagraritza” el sòl rústic. Els ecologistes consideren que la norma promourà “encara més” l'especulació immobiliària de les propietats rurals i que “emmascara” un “suport fictici” a la pagesia.

El grup ecologista ha explicat que la proposició de llei “no potencia l’oferta agroturística o de turisme rural de qualitat, sinó que impulsa el mercat immobiliari de totes les edificacions rurals, sigui quin sigui el seu ús actual”. Així, a parer seu, la iniciativa pretén la “desagrarització” del camp, amenaçant “la conservació de la seva vocació productiva i els seus valors”.

L'entitat, en aquest sentit, ha posat com exemple el concepte d'activitat “complementàries” que inclouen, entre altres mesures, la nova edificació per “agroestàncies”, infraestructures o equipaments –per exemple eqüestres– sigui quina sigui la qualificació del sòl.

Els ecologistes han assegurat, finalment, que la conservació de la natura “no és un obstacle al progrés” i que la nova normativa que promou l'Executiu “burlarà la legislació urbanística, ambiental i hídrica, pretenent que aquests projectes no precisin Avaluació d’Impacte Ambiental ni Declaració d’Interès General”.

Pla forestal
El GOB, d'altra banda, també ha presentat al·legacions al Pla Forestal de les Illes Balears. Els ecologistes, que aplaudeixen la iniciativa, consideren que la proposta “continua sense reconéixer adequadament el paper ecològic, social i econòmic dels boscos a les Illes”.

Entre les propostes, presentades per l'entitat ecologista, s'hi troben: la reducció de l'elevada densitat de cabres assilvestrades; la recuperació d'antics conreus de muntanya, com ara els olivars; dotar les edificacions de perímetres de protecció de cara als possibles incendis; i la dotació de recursos econòmics suficients per a la correcta conservació dels boscos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.