algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

Els socialistes insten el Consell a garantir la manutenció dels infants vulnerables

5212
La proposta del grup socialista es debatrà durant pròxim ple del Consell de Mallorca que es celebrarà el pròxim dijous. | Joan Torres

El PSIB-PSOE instarà al Consell de Mallorca a establir un Pla de Suport a l'Alimentació Infantil per tal de garantir, durant l'estiu, almenys 3 menjades diàries als infants que més ho necessiten. La proposta, segons els socialistes, es pot sufragar amb els dobles recuperats pels casos de corrupció, tal com ja aprovà la institució insular.

Sílvia Cano, consellera i secretària dels socialistes de Mallorca, assegura que l'objectiu de la mesura és que “els menjadors infantils no tanquin durant les vacances per poder seguir atenent als menors més vulnerables”. La consellera defensa que aquesta proposta és viable perquè “s'hi poden destinar els dos milions d'euros que el Consell acaba de recuperar pel cas de corrupció de SACRESA”.

El grup socialista defensa la necessitat d'aquest pla atès que, segons els darrers informes, “uns 65.000 nins i nines a Balears viuen per sota del llindar de pobresa”. “La manca d'ingressos a les llars per la profunditat de la crisi ja està provocant que moltes famílies hagin d'acabar retallant necessitats bàsiques com el menjar”, denuncia Cano.

Els socialistes, en aquest sentit, recorden que Soledad Becerril, Defensora del Poble, “també ha posat la veu d'alarma davant la situació de què molts nins i nines no tendran garantida una alimentació adient durant els mesos d'estiu”. Cano insisteix en el fet que “els serveis de menjadors escolars han permès mitigar aquesta realitat durant el curs però durant les vacances els infants amb necessitats quedaran desatesos”.

Pobresa infantil
Cano remarca, finalment, que “la pobresa infantil no se'n va de vacances i hem d'encarar el repte des de les institucions”. En aquest sentit, la proposta dels socialistes, que es debatrà en el pròxim ple de dijous, reclama que el pla inclogui “els mecanismes i actuacions necessàries perquè quan acabi el curs estiguin disponibles els menjadors infantils en els centres escolars durant tot l'estiu”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.