cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

L'Assemblea de Docents acusa IB3 de manipular un reportatge sobre el TIL

Captura de pantalla del reportatge d'IB3.

L'Assemblea de Docents ha acusat a través d'un comunicat a IB3 Televisió de manipular el reportatge Vuit mesos de TIL, emès per IB3-TV el passat 3 de maig.

Els docents volen puntualitzar que "es manipulen les imatges del debat televisiu preelectoral dels darrers comicis, tot insinuant que PP i PSOE haurien implantat el TIL  (tracigualment, quan en realitat, els dos partits només compartien la idea (i volem pensar que no les formes) de millorar la competència en anglès".

En segon lloc, la Consellera d’Educació manifesta que “les escoles d’idiomes han obert places com no s’havia fet mai” i asseguren que "això tan sols és cert pel que fa a l’anglès, en una clara discriminació de totes les altres llengües".

Fins i tot admetent això, convendria repassar els problemes que les Escoles Oficials d'Idiomes varen tenir a principi de curs per mor d’aquesta oferta sobtada de places.

Els docents asseguren que quan comença "una manipulació encara més vergonyosa de la realitat és després d’un intent d’objectivitat" mostrant imatges de la històrica manifestació del 29 de setembre i declaracions de l’STEI i del director de l’IES Baltasar Porcel, hi surten sis pares "i tots sis estan a favor del TIL, ni un en contra".

Quant als centres, només el d’Andratx se’n posiciona en contra: els altres tres (Fra Joan Ballester de Campos, Arxiduc Lluís Salvador de Palma i Antoni Juan de Maó) hi estan completament a favor. Si aplegam tots els talls de testimonis (21 en total), el resultat demostra la manipulació ben a les clares: 17 talls de 12 persones diferents estan a favor del TIL i només 4 (de 2 persones) en contra.

Un punt i a part mereix l’IES Arxiduc. Sorprenen les imatges de la directora passejant per dins l’aula com si atengués l’alumnat, ja que ella no fa ni una sola hora de classe a la setmana. Ni una, ni en anglès ni en cap altra llengua.

Pitjau aquí per veure el reportatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Comando G, fa mes de 9 anys

Sin animo de lucro doy clases de castellano, inglés y alemán a todos/as las victimas del adotrinamiento e inmersión catalana , también por los 25 años del holocausto catalán a las aulas de Baleares.

Valoració:-5menosmas
Per //// Mallorquins //*//, fa mes de 9 anys

Contra sa dictadura inculta de Bauzá i las marionetas de Madrid sa generositat de pares, nin, mestres i poble!

Votam partits mallorquins que defensin sa nostra llengua, cultura, economia, sanitat i tots els nostres interesos! Basta de PP Partido Pancastellanista i las marionetas de Madrid.

Referèndum per decidir ses coses importants:
-Prospeccions, sí o no?
-Fems de tota Europa, sí o no?
-TIL, sí o no?
- Independència de les Illes Balears, Sí o No

Sa democràcia no és carta blanca a fer el que te roti durant 4 anys i amunt incomplint el 90% de les propostes que feres durant les eleccions.

Valoració:0menosmas
Per agermanats contra es pancatalanisme invasor, fa mes de 9 anys

-Es professós s'han empreñad
perqu'es catalá lis han llevad
se pensavan qu'ells comandavan
fins que lis han dit de qu'anavan.

-A uns es Govèrn els ha cessàd
y ets altras se n'han anad
de rabi se pòsen sas camisetas
y com al-lots fan potedetas.

-Sa séva fayna es educà y enseñà
però s'estimen més adottrinà
axí cuant tost sabin es català
se pensaràn qu'ês perque son d'allà.

-Quina tristó y vergoña que mos produêx
cuant díuen qu'es mallorquí no'tsistêx
a s'escòla es llibres que lis han donad
tota s'històri mallorquina lis han esborrad.

-Lis diuen que xèrrin es català
com si as mallorquí fos d'allà
y élls de bons al-lots que son
se pênsan qu'ês lo milló del mon.

-Ja basta de di doys y beneyturas
y mólt manco an'aquestas alturas
qui vulqui aprende es català
a san gran Cataluña s'en pod arrelà.

Au tiralì..................................

Valoració:-8menosmas
Per rater, fa mes de 9 anys

#unios.
En quin idioma escrius tu? i quines idèes tens al cap? Primer dius que son llengües de l'antiga corona d'aragó i desprès resulta que de totes elles la vinculant és la CASTELLANA?
Per rematar dius que hi ha extrema dreta catalanista???
Fes-t'ho mirar nen.

Valoració:1menosmas
Per Uníos, fa mes de 9 anys

La plataforma No Charrem Catalá ba naixe a Fraga l’11 de chuñ de 2008. Está conformada per entidáts, tan polítiques coma de diberses tendencies moderades coma no polítiques que tenen tamé coma obetibo defendre la cultura, lo patrimoni y les llengües de cada Comunidat Autónoma (aragonés, balenciá, catalá, aranés y balear) de l’antigua Corona d’Aragó, a l’igual que la llengua que les bincule, lo catellá u español, rechazán totalmén l’imperialismo nascut a través del concepto de Paísos Cataláns que pretén formá un territori de parla estándar catalana y que actualmen promocionen intentán formá partíts politics pancatalanistes de diversa tendencia política inclluída la extrema dreta. Lo mobimén e tamé conegut coma Pancatalanismo, un mobimén que trate de rescriure la historia de la Corona d’Aragó.

Valoració:-10menosmas
Per marbosch, fa mes de 9 anys

Si llegui alguns comentaris d'aquest foro podreu observar que tots els que recepten TIL són incapaços d'aprendre Català (30% del TIL en les seves paraules).

Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

IB3 ha deseparegut, ja no existeix, al seu lloc han posat PP3 però encara no li han canviat el nom de manera oficial, recordau PP3 lanostra, del PP.

Valoració:7menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que continuen, avui (4-6-2014), anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:3menosmas
Per arnau, fa mes de 9 anys

Pancateto, tu no necessites TIL, necessites que arribi oxigen al teu cervell. Ni tan sols escrius be el teu idioma, imagina't si n'has d'apendre dos més.

Valoració:20menosmas
Per Pancateto, fa mes de 9 anys

Que obsesión estos docentes indecentes!,. A ver si se enteran de que lo único que esperamos de ellos es que se limiten a dar las clases. Decimos No Gracias a sus mezquinos intentemos de adoctrinamiento.
Ahhhh y pedimos la convocatoria de oposiciones sin que se valoré la experiencia previa!,.. Y con eso ya digo bastante..verdad?.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente