nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

MÉS reclama un referèndum per decidir entre monarquia o república

Imatge del balcó de MÉS on ja llueix la bandera republicana amb motiu de l'anunci de rei. | IPF

MÉS ha demanat avui la convocatòria d'un referèndum perquè els espanyols decideixin si volen tenir un Estat monàrquic o republicà, i ha advertit que «no es pot acceptar un canvi de cromos» amb l'abdicació del rei i la successió del príncep Felip.

En roda de premsa, el portaveu de MÉS al Parlament, Biel Barceló ha afirmat que la monarquia espanyola està «totalment en dubte» i que, amb la seva decisió d'abdicar, el rei pretén «salvar-la».

La portaveu adjunta de MÉS, Fina Santiago, ha recordat que el rei Joan Carles va ser «imposat per Franco», que Espanya és un país de tradició republicana i no monàrquica i que és el «moment que els ciutadans parlin».

Santiago s'ha referit al «deterioració» de la monarquia dels últims anys, en la qual també ha influït el caso Nóos, en el qual aquesta imputat Iñaki Urdangarin, marit de la princesa Cristina, i en el qual «el paper del Rei no està clar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 9 anys


Vamos a ver si nos entendemos....

1.Los republicanos y populistas quieren forzar, nuevamente, como en 1873 y 1931 un proceso republicano que, tampoco en 2014, llega al 15% de las fuerzas políticas españolas.
2. En Rusia ya con una monarquía constitucional, con el Gran Duque Vladimiro como Zar, las izquierdas dieron un golpe de estado y asesinaron a bocajarro a Nicolás II y a su familia (varios niños menores)...imponiendo 70 años de dictadura.
3. En Alemania, y Austria los emperadores fueron depuestos por los socialistas después de la 1ra Guerra Mundial, Guerra que perdieron.
4. En Italia los Saboya fueron depuestos en referéndum por apoyar a Mussolini y meterse en la 2da Guerra Mundial.
5. En Portugal los socialistas depusieron al rey Manuel por ser una marioneta de Inglaterra, y por los asesinatos al Rey Carlos y al Infante Luis Felipe
6. En Francia en 1793, ya con una monarquía constitucional, las Izquierdas secuestraron y asesinaron sumariamente a Luis XVI, quien rehusaba ceder a sus presiones y chantajes.
7. En 1931, con una monarquía y democracia constitucional (desde 1820), Alfonso XIII abandonó España por no causar una guerra; por la presión de unas Izquierdas que HABÍAN PERDIDO LAS ELECCIONES. Alfonso XIII no había hecho nada más que cumplir la constitución y moderar el juego político, con poquísimos poderes constitucionales
9. Desde 1468 La corona Unificada de las Españas, -PESE A LOS POLÍTICOS DE TURNO- no ha buscado sino la paz, la concordia, la cultura, y el desarrollo, defendiendo a las Españas "de Europa e Indias" de la manera que estimaron necesaria. Con marcadísimas diferencias de estilo y formas con los reyes del Norte, como acabo de explicar.
10. Juan Carlos I, ha presidido el periodo de democracia, paz, progreso y desarrollo universal mas largo de la historia de España, solo comparable con el de Fernando VI y Carlos III -1746-1789; donde sí hubo guerras costosísimas-. Juan Carlos ha hecho sino bien y amar a su pueblo. Para perfecto; solo Dios...
11. Felipe está en igual condición.
12. ¿SE PUEDE SABER PARA QUÉ CARAJO QUIEREN LAS IZQUIERDAS DE HOY, UN -15% DE ELECTORES, QUE TENGAMOS UN REFERENDUM PARA PERDER LA INSTITUCIÓN QUE MEJOR HA FUNCIONADO Y MAS BIEN HA HECHO A "LAS ESPAÑAS" DURANTE 550 AÑOS?

Valoració:-1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

¿Però, MÉS no ès separatista?

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que continuen, avui (2-6-2014), anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:0menosmas
Per mallorquin, fa mes de 9 anys

Pos vais dados majetes ....jajajajajajajaja

Valoració:-1menosmas
Per ||*||, fa mes de 9 anys

@Berenguer:

A mi m'ha passat la mateixa cosa que a tu i abans de llegir els teus comentaris he enviat, a una altra notícia, aquest que segueix:

A "Més" (PSM-Entesa-ERC) li hauria d'esser indiferent la forma de govern que vulguin tenir els espanyols; allò que haurien de reclamar és la república catalana i no perdre el temps amb les coloraines d'una bandera que, igual que l'actual espanyola, no representa la nostra nació.

Valoració:0menosmas
Per Berenguer, fa mes de 9 anys

Oh, vaja, resulta que ja n'hi ha que havien pensat exactament el mateix.

L'estat dels espanyols és tan predictible que costa ser el primer:

http://www.vilaweb.cat/editorial/4195217/gran-maniobra-marxa.html

Valoració:3menosmas
Per Berenguer, fa mes de 9 anys

Al contrari, això ho demanaran molts més grups, de dretes i esquerres espanyoles.

Allò sorprenent és que ho demani aquest partit.

En breu apareixerà un referèndum en què haurem de triar entre república o monarquia (ambdues espanyoles), de tal manera que tot el que es cou al Principat quedi aigualit.
L'estat dels espanyols sempre fa el mateix: o bé esclafa militarment aquells pobles que no hi combreguen, o bé aigualeix les seves aspiracions polítiques.
Als 70 ho feren amb el caféparatodos, rebaixant les comunitats autònomes basca i catalana al nivell d'extremadura.
Ara provaran de fer el mateix, per poder dir que tothom ha triat, tothom ha decidit.
Però fixau-vos que sempre és igual: ells pacten entre ells i trien la pregunta, nosaltres mai no decidim allò que voldríem.

Valoració:3menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Otra chorrada Més...

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente