nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

L'oposició abandona la ponència sobre el transport aeri

4892
L'oposició considera que el grup parlamentari del PP “no mostra cap interès” perquè la ponència compleixi els seus objectius. | Arxiu

Els grups parlamentaris del PSIB i MÉS van anunciar divendres la seva intenció d'abandonar la ponència creada pel Parlament per analitzar la situació del transport aeri a les illes Balears i adoptar solucions consensuades.

Damiá Borrás, diputat socialista, i Nel Martí, diputat ecosobiranista, van assegurar que el grup parlamentari del PP “no mostra cap interès” perquè la ponència compleixi els seus objectius. “Fa mesos que tenim la sensació que aquesta ponència és un paripé”, assegurà Martí.

Segons el diputat menorquí els populars només han demostrat el seu “desinterès” per analitzar la situació del transport sense presentar propostes “per millorar la connectivitat entre les illes”.

Borrás, per part seva, lamentà que el Govern Bauzá hagi “negat qualsevol problema” i que Jaime Martínez, conseller de Turisme,  s'hagui referit "a un excés d'oferta en les comunicacions aèries, malgrat que Mallorca ha perdut connexions”

Davant aquesta situació, el diputat socialista ha asseverat que “no té sentit ser còmplices i per tant no farem el joc al Govern, per la qual cosa abandonam la ponència”. La ponència es va constituir l'estiu de 2012, però fins el novembre de 2013 no quedà aprovat el pla de treball.

Aquest pla consta de dues parts: peticions de documentació i compareixences. Va ser aprovat únicament amb el vot a favor del PP perquè no es van acceptar compareixences i peticions de documentació sol·licitades per l'oposició.

El passat abril es va produir la primera compareixença, a càrrec d'Antonio Deudero, director general de Ports i Aeroports. Segons els grups de l'oposició, el responsable dels aeroports “aportà un gran nombre d'estadístiques per concloure que no hi havia problema en el transport aeri”.

Crítiques del PP
Per part seva, Carlos Veramendi, coordinador de la ponència, assegurà que la fugida del PSIB i MÉS és un “lamentable paripé” que només cerca “crear crispació”. “Després d'aconseguir un acord unànime de tots els grups, ara decideixin posar en entredit tot el treball aconseguit només per aconseguir un titular en premsa, curiosament dos dies abans d'unes eleccions", afirmà el representant del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 10, fa mes de 9 anys

10

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente