cielo claro
  • Màx: 22.59°
  • Mín: 13.08°
22°

Els directors de Primària suspenen amb un "zero" a Educació per l'aplicació del TIL

Camps i les camisetes verdes al fons. | M.A.CA

L'Associació de Directors d'Infantil i Primària de Mallorca (Adipma) han elaborat un informe sobre l'aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) el curs 2013-14 en què han recollit l'opinió d'una tercera part dels directius d'aquest cicle.

La nota mitjana amb què avaluen els 33 directors que han contestat aquesta pregunta és d’un 0,4 i la nota més alta és d’un 3, és a dir que cap director dels consultats aprova encara que sigui amb un 5 la política educativa del Govern de José Ramón Bauzá. Si bé cal destacar que “la gran majoria de directors posa un 0 de nota a la Conselleria”.

Els motius dels directius per suspendre a Educació en l'aplicació del TIL es basen n els següents arguments: és un projecte elaborat sense planificació, sense rigor i sense criteris pedagògics; no s’ha consensuat amb els docents ni amb la resta de la comunitat educativa; no s’ha respectat l’autonomia dels centres ni el context sociolingüístic del centre i pel professorat poc preparat per impartir àrees no lingüístiques i poca dotació de recursos.

Un altre dels aspectes que més preocupació ha generat amb l'entrada del nou model educatiu i lingüístic és la del “futur de la llengua catalana com a llengua vehicular dels centres i de transmissió cultural”. A més, els centres amb alumnat majoritàriament castellanoparlant també expressen “els seus dubtes pel que fa a l’assoliment de la competència lingüística en català del seu alumnat a la finalització de l’etapa d’educació primària tal com preveu la Llei de Normalització Lingüística”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni T, fa mes de 9 anys

I trob que han puntuat alt...

Valoració:0menosmas
Per PROU DE JOSERRATIL, fa mes de 9 anys

Quan jo era nin, hi havia un verí de matar rates anomenat "RATIL".
Els fatxes espanyols conceben la nostra llengua i la nostra cultura així com els nazis concebien els jueus: com rates a exterminar.
Per això han inventat el nyarro del TIL: per fer recular, amb l'excusa del trilingüisme el català allà on funciona, que és a les escoles. Si volguessin trilingüisme no l'haurien eliminat de les pel·lícules de la PPP3. Al contrari, a hores d'ara l'hi conservarien i el garantirien a ls sales de cine. I exigirien català, foraster i anglès als funcionaris.
Per tant, el TIL és un verí per matar les rates que són el català, el mallorquí, el menorquí, l'eivissenc i el formenterenc. JOSERRATIL, en podem dir.
Sort que, a la primera legislatura que els TILibans cauran, derogarem immediatament el JOSERRATIL de les nostres escoles i hi restaurarrem la pau i el consens amb el DECRET DE MÍNIMS.

Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Una dirigent que no té el suport dels inspectors. ni dels directors, ni dels mestres, ni dels pares, ni dels nins. Que no TREPITJA una escola ni per accident i que en tot el temps, no ha donat ni un sol argument per aplicar aquest bunyol, Que ha de fer ?
Heu sentit Un sol argument raonable defensant el TIL i la seva gestió ?
I ara cridarà als directors en petit comitè i de manera extraoficial, per llegir-los la cartilla, i després posar en prensa que s'ha reunit i ha escoltat.
Pensau que escoltarà res ?

Valoració:10menosmas
Per Votar i guanyar, fa mes de 9 anys

De nosaltres depèn acabar amb les imposicions del Partido Pancastellanista PP.

Aquest diumenge omplim ses urnes amb vots mallorquinistes, una elevada participació ajudarà a iniciar el canvi i posar fi a la impunitat del PP, feim d'aquestes europees l'inici des canvi que tant necessitam a les Illes Balears

Votam partits com Coalició Europea, L'Esquerra pel Dret a Decidir, Primavera Europea o qualsevol opció que no siga el PPSOE. enviam un clar senyal d'amor i compromís amb sa nostra terra!

Valoració:21menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Mentres Sa Moma, aprofitant que ha suspès, no es vulgui quedar si o si per repetir el curs...

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente