cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Continuen les mostres de suport a Sastre

Jaume Sastre amb un grup d'alumnes de l'IES de Llucmajor que dissabte el visitaren. | P. Pellicer

Després de complir-se una setmana de l'inici de la vaga de fam en defensa de l'educació pública, les mostres de suport a Jaume Sastre no s'aturen. La plana major d'Esquerra Republicana i els alumnes de l'IES Llucmajor foren algunes de les visites que dissabte van voler encoratjar el docent en la seva lluita.

Oriol Junqueras, president d'Esquerra República; Josep Maria Terricabras, candidat d'Esquerra a les eleccions Europees; i Joan Lladó, coordinador d'Esquerra a les Illes, visitaren el docent, que desenvolupa la seva protesta pacífica a Can Gazà. Els representants polítics van mostrar el seu suport a una lluita que té per objectiu que el Govern Bauzá negoci amb la comunitat educativa.

Els alumnes de l'IES Llucmajor, d'on Sastre n'és professor, acompanyats d'alguns pares, també el visitaren. Els joves li mostraren el seu suport i estima. Sastre, els explicà que estar en vaga de fam “és com si anassis amb un llaüt i quedassis al mig de la mar sense aliment, només amb aigua per beure”.

El professor, a més, va voler compartir, a través del blog habilitat a vilaweb per fer seguiment de la vaga de fam, una carta rebuda de Petra Grimalt, professora del mateix institut, on l'encoratja en la seva lluita.

En aquest sentit, el també membre de l'Assemblea de Docents va destacar que són uns dies “d'emocions molt intenses” i que ja fa temps que Bauzá “ha perdut la guerra contra els mestres”. “Amb la seva irresponsabilitat i bogeria ha acabant creant entre els docents uns lligams personals, humans i afectius que són indestructibles”, afirma Sastre.

Nombroses visites
Durant tota la primera setmana de vaga, el docent ha rebut nombroses visites de representants de la cultura, la societat civil i el món de la política, com Cristòfol Soler i Francesc Antich. En aquest sentit, divendres la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va fer públic un manifest en suport a la vaga de fam i la lluita de la comunitat educativa.

Les assemblees de docents d'alguns instituts com l'IES Peu Blanco l'IES de Porreres també li han mostrat el seu suport. Els docents del CEIP Pare Bartomeu Pou i del CEPA Son Canals també van mostrar dissabte el seu suport a la lluita de Sastre.

D'altra banda, els internautes també poden mostra el seu recolzament a la lluita a través de la pàgina de Facebook "Vaga de fam per una educació digna, de qualitat i en català" o a Twitter amb les etiquetes #vagadefamxleducacio #vagadefamjaumesastre.

També s'ha distribuït un full amb el lema 'Solidaritat amb la vaga de fam'. Arcadi Oliveres, professor universitari i activista polític, ha estat una de les personalitats que s'ha fotografiat amb el cartell.