algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

La vaga de fam de Sastre s'internacionalitza

Captura de pantalla del digital que recull la vaga de fam de Sastre.

La vaga de fam de Jaume Sastre, que ja enfila el quart dia, ja ha traspassat fronteres gràcies a la informació que publica el digital Help Catalonia.

Aquest portal, fundat fa quatre anys per donar a conèixer la situació de la nació catalana arreu del món, publica en anglès, francès, italià i castellà. La publicació recull que la vaga de fam és per forçar a José Ramón Bauzá que ha imposat el Decret TIL a la comunitat educativa Help Catalonia explica que en els professors no estan en contra del trilingüisme a les aules, però si de la reducció de la llengua pròpia, que està sent “amenaçada per Govern espanyol a les Illes”.

Sastre, que encara no ha rebut cap trucada del Govern Bauzá i ja ha perdut 3 quilos segons explica en el seu bloc. El docent també mostra el seu agraïment per la carta de suport que ha rebut aquest dilluns de l'Assemblea de Docents i assegura que “m'ha donat corda per aguantar tot el que faci falta i més”.

A part del bloc que escriu Sastre se'l pot seguir pel compte de Facebook 'Vaga de fam per una educació digna, de qualitat i en català' que ja porta més de 1.000 'm'agrada' i pel Twitter @vagadefam.

Suport a Sastre des de l'assemblea del seu centre
L'assemblea de l'IES Llucmajor ha mostrat aquest dilluns el seu suport al docent del centre, en vaga des del passat dijous. En Jaume "ha demostrat, una vegada més, ser un exemple de coherència amb els ideals en els quals creu i que defensa", asseguren en un comunicat. "Entenem que la seva decisió ha estat presa des del respecte que té cap a l'educació i cap als valors que aquesta educació pública, de qualitat i en català propugna", han volgut explicar des de l'assemblea.