algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

L'ecotaxa retorna al Parlament envoltada de polèmica

La socialista Joana Barceló, en l'ús de la paraula durant el plenari d'ahir. | Teresa Ayuga.

Les estirades tornaren aquest dimarts al Parlament en relació amb un vell tema, l'ecotaxa, que retorna ara a l'actualitat de la mà de la proposta socialista de recuperar un gravamen pensat perquè els visitants contribueixin a pal·liar a través d'un impost directe part de l'impacte mediambiental de la seva estada.

Per al grup parlamentari socialista (PSIB), recuperar l'ecotaxa tendria uns beneficis incontestables. En aquest sentit, la cap de l'oposició, Francina Armengol, proposà al president Bauzá un paquet fiscal progressiu i una nova ecotaxa, que contribuís a blindar els drets socials i la inversió pública, però sembla que ara per ara aquesta no és una prioritat per a l'Executiu.

D'altra banda, el diputat del PSIB Antonio Diéguez defensà que en cas que es tornàs a posar en marxa la mesura que ja al seu dia introduí el primer Pacte de Progrés, això permetria ingressar 80 milions cada any.

Diéguez ho exemplificà, i descrigué com en aquests deu anys passats després que el Govern de Jaume Matas derogàs la iniciativa, els 800 milions ingressats en les arques públiques haurien permès finalitzar les obres del Palau de Congressos i la reconversió de la Platja de Palma, dues assignatures pendents de l'Administració.

Així mateix, Diéguez recordà que un tribut de naturalesa semblant a l'ecotaxa fa temps que està incorporat a altres bandes de l'Estat, i això no ha duit cap daltabaix.

«Abocada al fracàs»
Una posició ben diferent mantengueren des del grup parlamentari popular. Sobretot, perquè a les files conservadores catalogaren la proposta del PSIB com una «amenaça», considerant que de la mateixa manera que ho han fet altres polítiques socialistes, aquesta també «està abocada al fracàs».

La causa principal exposada és que malmetria la competitivitat del sector turístic, la 'locomotora' de l'economia balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Totalment a favor, fa mes de 9 anys

Per sort, sense proves cap jutge condemna a ningú; ni les persones de bé acusen a ningú.
No com alguns castellanoparlants subversius tal com explica la notícia "El director de l'IES Marratxí no vulnerà la intimitat d'una alumna segons la jutgessa".
Ja veuran que si s'aplica l'ecotaxa, els números oficials de turistes pujaràn encara que hi hagi manco gent pel carrer.

Valoració:4menosmas
Per en contra, fa mes de 9 anys

Si lo tienes tan claro, tardas demasiado en monar un hotel y cobrar el 60 por ciento en negro, según largas. Estoy plenamente convencido que hablas por boca de ganso, sin saber nada de nada. Y si crees estar en lo cierto tu obligación es ir rápidamente y contárselo al Sr. Juez, pero con datos incontestables. Solo te deseo que montes un hotel y una empresa suministradora de aguas. Trabajarás por y para el Govern sin tocar ni un duro.

Valoració:-5menosmas
Per Ropit, fa mes de 9 anys

A l'estranger la cobren. Facem-ho talment com ells.
O sempre serem diferents?

Valoració:5menosmas
Per Totalment a favor, fa mes de 9 anys

El problema, per a segons qui, és que la taxa posa en evidència a alguns hotelers que cobren en negre, a paradisos fiscals, als touroperadors. Facturen per 40 però en venen 100. Els altres 60 els cobren a Liechtenstein o Mónaco. Vull ecotaxa ja! a veure si surt tot el frau que hi ha.

Valoració:8menosmas
Per en contra, fa mes de 9 anys

Totalmente en contra. El anterior fué un auténtico fracaso y creo que todavía hay cuentas pendientes de liquidar.

Es una estupidez castigar a nuestros visitantes, en unas islas que viven única y exclusivamente del turismo. Es injusto ya que lo pagan unos turistas y otros no. Los hoteleros, empresas provadas, no tienen porqué hacer de recaudadores de nadie. Si se tiene que implantar, que se cobre en los aeropuertos y en los muelles. Pero que sea el Govern, no los ciudadanos que cobren a otros ciudadanos. Solo está a favor la izquierda extrema, separatista y catalanista. Pero cuando no venga nadie, vendrán los lamentos. Debemos ser los únicos que tiramos piedras sobre nuestro propio tejado. De tontos.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente