algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Unes dues mil persones es manifesten a Palma contra el «genocidi» de la classe treballadora

Milers de persones es manifesten a Palma el Dia del Treball. | Jaume Morey

Prop de dues mil persones participaren aquest dijous en la manifestació principal per commemorar el Primer de Maig a Palma, on els representants sindicals criticaren el «genocidi» de la classe treballadora mitjançant les polítiques de retallades i clamaren per a rebutjar el retrocés democràtic en drets polítics, socials i laborals.

En la marxa, que partí devers les 12.30 hores de la Plaça d'Espanya, s'hi aplegaren les principals organitzacions sindicals, CCOO i UGT, a les quals s'afegiren entitats ciutadanes, com la Plataforma Crida, que protestà contra les retallades a l'ensenyament, així com els representants polítics de l'esquerra, PSIB, MÉS, i EUIB.

El secretari d'Organització de CCOO a Balears, José Luis García, assegurà que la manifestació del Dia dels Treballadors és «més reivindicativa de mai» en contra de «les polítiques d'austeritat que han suposat un genocidi de la classe treballadora i una reculada en els drets laborals i de ciutadania».

García, i també el secretari general d'UGT a Balears, Manuel Pelarda, parlaren de la importància de les eleccions europees que se celebraran el 25 de maig, una contesa per a combatre el desmantellament de la classe mitjana.

A banda de les nombroses camisetes verdes, es pogué veure una representació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mallorca, lluint les camisetes taronges d'«Stop desnonaments». Qui enguany no participà en aquesta jornada foren els delegats d'USO, que organitzaren una concentració i un berenar reivindicatiu pel seu compte.

Marxa alternativa
Per un altre costat va transcórrer la convocatòria anticapitalista, convocada per CNT-AIT i CGT, un any més amb el suport de l'Esquerra Independentista. Entre els manifestants hi havia els joves d'Arran i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), així com les armilles reflectants dels Padrins Flautes.

Nombroses banderes vermelles i liles d'aquests col·lectius es mesclaren amb estelades i les tricolors republicanes a la plaça d'Espanya, abans de començar el recorregut alternatiu baixant les avingudes. Devers mig milenar de persones caminaren per un repartiment just del treball i la riquesa, cridant lemes contra la repressió del sistema polític i financer, fins a arribar a l'Hort del Rei, i a Ses Voltes, on tengué lloc l'acte polític. Aquest inclogué un parlament de representants dels estudiants encausats per ocupar pacíficament la Conselleria d'Educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per fatal, fa mes de 9 anys

No sé si el dbalears sou uns irresponsables o bé és que no vos n'enterau, però me pareix increible que reproduiu qualsevol tonteria que publiquen els grupúsculs gonelles mentre a la manifestació anticapitalista i a l'acte de la CNT d'ahir no li faceu ni cas.

Valoració:0menosmas
Per Josep, fa mes de 9 anys

Em pareix fatal que ni tan sols es nombrin els joves que han estat una gran part de la manifestació, tant d'Arran, com el sepc, Anarquistes, joves comunistes,...

Valoració:4menosmas
Per Pancateto, fa mes de 9 anys

Menos mal que siempre nos quedar la independencia y la inmersión lingüística . Je je

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente