algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El GOB acusa el PP d'esdevenir “còmplices de l'urbanisme il·legal”

El GOB considera que la Llei del sòl afavoreix “més creixement”, la “mercantilització del sòl rústic” i que rebaixa “els estàndards de sostenibilitat". | Arxiu

El GOB ha criticat amb contundència la Llei del sòl aprovada dimarts al Parlament de les Illes Balears. Consideren que afavoreix “més creixement”, la “mercantilització del sòl rústic” i rebaixa “els estàndards de sostenibilitat i qualitat de vida”. Amb aquesta llei, segons els ecologistes, el PP “esdevé còmplice de l'urbanisme il·legal i corrupte que la justícia persegueix”.

L'entitat assegura que l'aspecte més greu de la llei és la “legalització de les il·legalitats al sòl rústic”. En aquest sentit, expliquen que la que “curiosament” la norma “exclou la regulació d'usos i activitats al sòl rústic, excepte pel que fa a la regularització/legalització d'edificacions existents en aquest tipus de sòl”.

Els ecologistes, que afirmen que només a Mallorca hi pot haver 226.590 edificacions en sòl rústic legals o il·legals, consideren que la nova normativa “és un greuge” per als que han respectat la llei, a més “d'abonar” la indisciplina urbanística.

L'entitat considera que legalitzar els xalets al sòl rústic “els revaloritza al mercat immobiliari especulatiu, de compravenda i de lloguer”. “Els xalets il·legals, un cop legalitzats, es podran escripturar, vendre, hipotecar, és a dir, augmenten el seu valor com actius financers, per salvar als bancs i als especuladors”, afirmen.

Disciplina urbanística
El GOB, que presentà al·legacions i que ara promou una moció als ajuntaments per rebutjar les amnisties fiscals, considera que l'única solució a les edificacions il·legals en sòl rústic és la disciplina urbanística.

L'entitat ecologista, finalment, considera que les amnisties representen “un greuge pels que compleixen la llei” i reclama la preservació del sòl rústic balear “davant la rururbanització i els projectes especulatius”. “Queda clar però que aquesta no és la premissa que marca les polítiques del PP que pretén obrir el sòl rústic a l'especulació”, conclou l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.