algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
15°

L'Assemblea de Docents pot esdevenir avui Premi Martí Gasull per la tasca a favor del català

3313
Mobilització a Palma a favor de la lluita dels docents contraris al TIL. | Joan Torres.

L’Assemblea de Docents de les Illes pugnarà avui vespre (20 hores) amb la Viquipèdia en català i el divulgador d’Elx Joan-Carles Martí per a proclamar-se guanyador del premi Martí Gasull a l’exemplaritat en la defensa del català.

El guardó, atorgat per la Plataforma per la Llengua, es lliurarà en un acte a la sala Moragues del Born Centre Cultural de Barcelona, després que el termini per emetre els vots es clogués el dijous passat. Devers 4.000 persones hi han participat, ajudant a triar qui s’endurà aquest premi, que a més d’esperonar l’activisme lingüístic, pretén homenatjar i recordar la figura d’un dels fundadors i principal impulsor de l’entitat, Martí Gasull, mort el setembre de 2012 en un accident de muntanya a l’Himàlaia.

El camí del guanyador s'inicià el passat novembre, quan coneguérem els noms dels candidats i la mecànica de les votacions. Val a dir que d'aquest certamen en destaca el caire molt participatiu i popular que ha pres des del principi, quan més de 300 persones presentaren un total de 96 candidatures diferents, de les quals un jurat -composat per Carles Torner i Pifarré, l'articulista de dBalears.cat Bernat Joan i Marí, Joan Francesc Mira, Empar Moliner i Ballesteros, Jordi Manent i Tomàs, Bernat Gasull i Roig i Òscar Escuder i de la Torre- en seleccionà els tres finalistes.

A través dels vots de la gent al web de la iniciativa, un dels tres s'alçarà amb el reconeixement, que a més duu un premi en metàl·lic de 3.000 euros i un obsequi creat específicament per a l’ocasió per Joaquim Capdevila, orfebre i joier reconegut internacionalment, que ha dissenyat nombroses distincions preuades, com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or de la Generalitat o els Premis Nacionals de Cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.