algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

UIB: "Volem millorar l'educació a les nostres Illes"

Oliver i Comas, aquest dimecres durant la premsa a Sa Riera, a Palma. | UIB

El director del nou Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE), Miquel Oliver, ha assegurat que aquesta nova organització de la UIB pretén “millorar l'educació a les nostres Illes perquè és el nostre entorn més proper”.

L'IRIE neix de la feina feta fins al dia d'avui per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) i la incorporació de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, que aportarà el contacte amb la realitat dels centres que sovint és el més difícil d'aconseguir pels investigadors. Segons la subdirectora de l'IRIE, Francesca Comas, “volem escurçar la distància entre el món de la recerca i els centres educatius”.

Aquesta millora que vol aconseguir l'IRIE als centres educatius es començarà a portar a la pràctica el 2014 a través d'un pla pilot. La intenció és introduir “determinades innovacions als centres educatius i que alhora puguin comptar amb l'assessorament dels grups de recerca que porten un determinat tema”, ha explicat Oliver, que no ha volgut desvetllar encara quines seran les tres innovacions que seran objecte d'aquest primer pla pilot.

Dos anys de feina
Des de l'antic ICE han fet feina durant dos anys per posar en marxa aquest institut que a través dels seus 382 investigadors associats; 11 grups de recerca consolidats i 25 grups de recerca associats, pretén oferir “una recerca de qualitat a través de la feina dels investigadors de les Illes i els d'altres universitats de tot el món”.

Algunes de les novetats més destacades d'aquesta nova etapa és la creació del Servei d'Assessorament a la Recerca (SAR); la posada en marxa del Doctorat d'Educació i d'un servei de documentació, entre d'altres.

Comas ha explicat que la intensió de l'IRIE és poder publicar cada any dues o tres vegades un informe amb tots els estudis dels seus investigadors. Aquest dimecres, i amb motiu de la presentació del nou institut, s'ha presentat el volum Informes de recerca 2013, un recull de deu estudis, obra de 57 investigadors de la universitat.

A través de la web www.recercaeducativa.org es podran seguir totes les línies d'investigació obertes, així com els resultats de les seves recerques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llorenç, fa mes de 10 anys

Tot serà per dir que el TIL i les reformes son necesàries. Ja ho sabeu "QUI PAGA MANA" I ara "mana" el PP, o millor dit l'extrema dreta del PP. Fa dos anys que "investiguen" saben que posaran en marxa un pla pilot, però encara no saben de que. Ja comença a fer olor.

Valoració:10menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 10 anys

I això de què servirà si tenim la Santa Inquisició donant pel sac cada dia a totes hores i fent cas omís de la UIB, en tots els aspectes.

Valoració:6menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

Calkdrà demanar assessorament i consell a la gran expèrta Joana Maria Camps, que ja ha passat davant a Piaget, Pestalotzi, Ropusseau amb el seu informe Trepitja...

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente