algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Camps: "ampliar les nostres modalitats és una manera d'enriquir la nostra llengua"

Camps i Vera, aquest matí a la seu de l'IEB a Palma. | C.P.

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha defensat aquest dimarts, durant la presentació del llibre, ‘Les modalitats insulars. Recull de formes lingüístiques normatives de les Illes Balears’, que “ampliar les nostres modalitats és una manera d'enriquir la nostra llengua”.

Aquesta nova publicació de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) vol ser una recopilació de les principals formes lingüístiques normatives que s’empren en el conjunt de les Illes Balears o en una part de l’arxipèlag. Segons Camps, “aquest llibre era una demanda de tota la població de les nostres Illes”. La consellera ha defensat que “aquest llibre ens ajudarà a apreciar i a estimar les nostres modalitats lingüístiques. Pot servir de guia per aplicar les nostres modalitats”.

Per la seva banda, el director de l'IEB, Antoni Vera, ha exposat la part més tècnica del llibre i ha explicat que la idea sorgí el 2012, com a continuïtat d'altres manuals. La publicació l'han feta els tècnics de l'IEB que hi han recopilat tota la normativa pròpia de les Illes en aquest manual i han elaborat, entre d'altres, un lèxic de mots comuns a totes les Illes.

Un miler d'exemplars
L'IEB ha editat un miler d'exemplars que es distribuiran als consells insulars, als ajuntaments, a totes les conselleries del Govern, als centres educatius, a les editorials, a les biblioteques, als mitjans de comunicació i, en general, a les diferents institucions de les illes.

Així mateix, es posarà a la venda al Centre de Publicacions de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats. I una distribuïdora s’encarregarà de repartir els exemplars a llibreries de les illes i també de fora de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Carme, fa mes de 10 anys

Que comencin per respectar les modalitats que no són la mallorquina! A veure si aprenen d'una vegada que també es diu got!
Amb aquesta excusa, perquè sabem que l'únic que defensen és l'espanyol, gran i indivisble (que es pensen que és parla igual pertot) només busquen intoxicar l'opinió pública amb discursos barats de si mos imposem, i mos fan dir i aquí no s'ha dit ma,i i denfensam sa llengo des nostros padrins, i estam perdent riquesa... Mentida! A veure si aprenen, també, que la llengua evoluciona i, si no es diu estrivanco, és perquè ja no s'usen... Per cert, deuen saber què és un estrivanco? I els defensors de les modalitats que tant s'inflen, ho sben?

Valoració:-1menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys

@mallorquí, com sempre, insultant al personal. No deu cobrar del PP?

Valoració:-1menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys

M'afigur que tothom ho sap, però per si de cas, vet aquí el Diccionari Català-Valencià-Balear.

El podeu consultar gratuïtament:

http://dcvb.iecat.net/

Valoració:6menosmas
Per Efa, fa mes de 10 anys

Fa anys que cuidam les modalitats. D'on es treuen aquests demagogs del govern Bauzan que és cosa d'ells?

Bàmbols.

Valoració:11menosmas
Per SOMA, fa mes de 10 anys

Modals per ací, modals per allà, modals, modals, ha ha ha ha...

Valoració:13menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

Hombre, el "profesor" Sebastián!!! ¿ya has vuelto de "os estados unidos do brasil"??
¿Qué toca ahora? ¿Prusia?
jajjaja
adios, zote!

Valoració:-2menosmas
Per Interesant reflexió, fa mes de 10 anys

http://xavierpericay.com/2013/12/la-secta-balear.html

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys

Tivasdan,

Trob que tens raó pel que fa al Català-Valencià-Balear. És un dels meus llibres de referència. Una obra admirable. Consultar-lo o simplement llegir-lo és un guster.

Però has de reconèixer que no és gaire amanós, per a dur-lo tot lo dia a damunt. Jo ho vaig provar i en vaig sortir amb una hèrnia discal.

En tot cas, el podem consultar gratis per Internet.

Valoració:8menosmas
Per Quina incultura!, fa mes de 10 anys

Que no ens faci beneits!
Que ella no en sàpiga com es va comprovar amb l´informe trepitja, no vol dir que els altres no en sapiguem encara que no estiguem al front dell Govern.
Que n´hauria d´estar empegueïda i dimitir. Qui l´ha de millorar, comprovat, és ella. Que estudiï que no ho va fer mai!

Valoració:15menosmas
Per epañame lapela, fa mes de 10 anys

Es " tan soolooo una bammmbola"
El dúo CC Cabrer- Camps cantant " Satisfetxen" en versiò cultural mallorquina, hahahahaaaaaaaaaaaaaa.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente