cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Destinar 350.000 euros a reforestar la Serra de Tramunta "és una quantitat rídicula"

2559
| P.C./X.G.Z

El PSIB-PSOE ha criticat aquest dilluns la falta de recursos que tant el govern estatal com l'autonòmic i també l'insular destinen a la reforestació de la Serra de Tramuntana. Segons el diputat socialista a les Corts Generals, Pablo Martín, “la quantitat de 350.000 euros és ridícula per un desastre de tal magnitud”. Per això, els socialistes demanen a través d'una esmena als PGE 2014 que s'inclogui una partida de 40 milions d'euros per inversions mediambientals que puguin ajudar, entre d'altres finalitats, a la ràpida reforestació de la zona afectada per l'incendi d'aquest estiu.

La Secretària General dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, ha destacat la “falta de sensibilitat” del PP a l'hora de gestionar aquest desastre i critica que “el PP fins i tot retalla en una cosa tan dramàtica com l'incendi que ha cremat tantes hectàrees”.

Sílvia Cano ha recordat que els socialistes varen presentar una proposta al Consell de Mallorca per què el territori afectat per les flames fos declarat “zona catastròfica” però el govern de Maria Salom va donar un no per resposta. En aquest sentit la socialista ha dit que “no és de rebut que es renunciï a tots els recursos que es necessiten i a la declaració de zona catastròfica ja que es reunien tots els requisits.

Per això els Socialistes de Mallorca exigeixen a Maria Salom que defensi les inversions que són totalment necessàries per Mallorca i per Andratx. Sílvia Cano també denuncia l'actitud autoritària i de rebuig cap a l'oposició del Consell de Mallorca ja que”el PP ha exclòs al PSIB-PSOE de la comissió de Tots per Sa Serra, des d'on s'estan destinant recursos del tot insuficients.

Finalment, el portaveu dels Socialistes d'Andratx, Miguel Ángel López, ha demanat al batle del PP que “demostri que els interessa recuperar la zona afectada pel foc i no la deixi a la bona voluntat de voluntaris i persones amb sensibilitat”. Per això, el socialista demana al batle que es reuneixi amb Bauzá i el govern reclami més inversió per la recuperació de la Serra.

Miguel Ángel López ha recordat que quan el Ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, va visitar la zona cremada va dir que hi hauria una partida de doblers molt important per aquests tipus de desastres “però al final ha quedat en 350.000 euros que són del tot insuficients”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

La zona se recuperarà ella tot-sola.
Lo que se ha de fer es arrabassar els
pins joves que brotaran.
També se pot escampar llavors de plantes
como les labiades i de la comunitat vegetal
Quercion ilicis (alzines dolces, coscoll, etc.).

Repetesc arrabassar els pins que no creixin i
no envaeixin la zona a recuperar.

No ês qüestió de doblers.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente