algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

Cabrer censura el recurs socialista al Decret de llengües

La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Mabel Cabrer, ha tornat a defensar la necessitat que “ara més que mai” s'han d'engegar reformes educatives, tant a nivell estatal com a les Illes Balears per tal d'aturar la sagnia de fracàs i abandonament escolar que es viu a Espanya, i, especialment, a Balears.

Així mateix, la representant conservadora ha lamentat que l'oposició només plantegi com alternativa al Govern “dur als tribunals qualsevol activitat política” que posen en funcionament els populars, en referència a la presentació aquest dimecres per part del PSOE d'un recurs d'inconstitucionalitat al Decret del tractament integrat de llengües (TIL). “Si no saben fer cap altra cosa, almenys quan perden, que demanin disculpes i no surtin corrents, com han fet abans”, ha esmentat la portaveu.

Cabrer ha recordat així que no és la primera vegada que presenten un recurs d'aquest tipus i “el perden” com ja va ocórrer amb l'interposat a la llei que arracona l'ús del català a la funció pública, o en casos que no es personen ells, però als quals donen suport obertament, com “quan defensaven que Alpha Pam no havia rebut assistència sanitària o quan van aplaudir que UGT interposés una querella contra el president Bauzá”.

Queixa davant la Mesa del Parlament
Finalment, Cabrer ha informat que la Mesa del Parlament, després de visionar la cinta de la intervenció del diputat del Grup Més, Nel Martí, ha considerat “no procedent” admetre la queixa del Grup Parlamentari Popular, que instava a eliminar els termes ‘franquista’, ‘nazisme’ o ‘dictatorial’ del Diari de Sessions de la Cambra, en considerar-los en contra del reglament del Parlament.

Segons Cabrer, no procedeix perquè “aquestes desqualificacions no anaven dirigides al Grup Popular sinó al Govern”. “El que sí ha acordat per unanimitat és requerir a tots els grups perquè no utilitzin aquest tipus de terminologia per a referir-se ni a grups parlamentaris ni a Governs democràtics, sobretot, després que fos aprovada, el passat 13 de novembre en la Comissió d'Assumptes Institucionals una iniciativa del PSOE que instava a això mateix”, ha declarat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.