algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La Cimera Social fa una crida a mobilitzar-se avui per "la dignitat"

La Cimera Social demanà que la gent sortís al carrer el passat mes de març per condemnar l'atur i reclamar una regeneració democràtica. | J. TORRES.

Els principals sindicats de Balears, així com la coalició MÉS, són just algunes de les organitzacions que donen suport a les concentracions que la Cimera Social de les Illes ha organitzat avui a Palma, Maó i Eivissa, i que es desenvoluparan als tres indrets amb un ull al cel. Baix el lema 'Utilitza la teva força', tots els ciutadans són cridats a defensar el sistema públic de pensions, que ara està essent amenaçat per les polítiques d'ajustament de Madrid, així com les persones i la seva "dignitat".

La crida la féu la Confederació Europea de Sindicats (CES), i amb aquestes bases se celebraran protestes a les principals ciutats espanyoles i europees. Tal com explicà el passat divendres la diputada econacionalista, Fina Santiago, «els ciutadans no podem quedar-nos de braços creuats quan estan desmantellant els serveis públics davant els nostres nassos».

És molt clar qui atia aquest corrent, per als responsables de la concentració. En aquest sentit, Santiago criticà durament «la hipocresia» del PP, ja que «només sap retallar democràcia i serveis públics mentre subvenciona els bancs i els col·legis de l'Opus Dei», o també afavoreix l'amnistia fiscal, mitjançant l'aflorament de capitals ocults.

En termes semblants s'explicà dimecres passat president de Fapa Mallorca, Vicenç Rodrigo, qui destacà que "tothom té molts motius per sortir al carrer aquest dissabte i fer visible la insostenibilitat de la situació econòmica de la població, que no veu cap llum al final del túnel malgrat els signes de recuperació de què parlen els governants".

A Palma, la manifestació sortirà a les 12 hores de plaça d’Espanya; a Maó serà a les 18 hores i partirà des de la plaça de l’Esplanada; i a Eivissa s’ha convocat una concentració a les 12 hores al parc reina Sofia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per emigrante, fa mes de 10 anys

Mezclamos desmantelan los servicios públicos con algo de mezquindad del PP. Ajuste de pensiones desde Madrid, con un poco de Opus Dei y el capital oculto . A eso le agregamos la "dignidad" o "respeto" (que siempre funciona muy bien) y ya tenemos una mani .

Y ahora los diez de la foto con camisetas verdes o carteles y a publicarlo en DB

Valoració:2menosmas
Per ALM, fa mes de 10 anys

Això és el que més ens falta: un sentit més ferm de la dignitat. Dignitat en pot tenir qualsevol, encara que sigui un pobre marginat, i ningú la hi pot prendre si ell no vol, i qui no té dignitat és menyspreable. Aquest és un dels valors que més haurien d'inculcar-se als joves.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente