algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

Camps rebaixa les ajudes de menjador pels infants tot i 'vendre' el contrari

Quadre comparitiu de les ajudes de menjador. Font: Pressupost de la CAIB. | Miquel Àngel Busquets

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha rebaixat en 100.000 euros les ajudes per a menjadors escolars en relació al 2011 i fins a 200.000 si comparem la xifra amb el 2010.

Aquestes dades contrasten amb l'anunci de Camps durant la presentació dels Pressuposts d'Educació pel 2014 de què “una de les partides que han augmentat de forma més significativa és la destinada a les ajudes per a menjadors escolars, contemplada també en el capítol IV, que ha crescut un 33,33% respecte a l’any anterior, fins a arribar als 800.000 euros, 200.000 euros més que per a l’exercici de 2013”.

Camps ha incrementat en 200.000 euros aquesta partida en relació al 2013, que pressupostà l'exconseller, Rafel Bosch, ara bé, compta amb els 91.226 euros que quedaren deserts a les darreres ajudes de menjador i amb els 100.000 euros d'ajudes de transport escolar que l'any passat es pressupostaren i no s'arribaren a convocar.

Ajudes de 330 a 825 euros per nin
Les ajudes per a menjador escolar oscil·len dels 330 euros als 825 euros per nin, segons la renda familiar, les condicions sociolaborals de l'entorn de l'infant i del que determini el consell escolar del centre.

Les condicions per poder rebre aquesta ajuda, any rere any s'endureixen i ara és necessari que l'alumne hagi fet ús del servei de menjador un mínim del 70% durant el curs escolar. A més, no s'obtén cap mena de puntuació per obtenir l'ajuda si la renda de la unitat familiar supera els 7.500 euros anuals.

Des de FAPA, el seu president, Vicenç Rodrigo, recorda també que “el problema de les beques de menjador és que a part de ser cada vegada més restrictives, que es convoquen quan ja ha passat el curs”. Rodrigo assegura que el normal seria “convocar les ajudes per enguany a principi de curs i no convocar ara les del curs passat”. Les famílies es veuen obligades a avançar uns doblers i a fer ús d'un servei que en realitat no saben si els subvencionaran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xim, fa mes de 10 anys

Els hi ha robat la formació i ara els roba el menjar.

I l'hem triada nosaltres. Ens ho hem de fer mirar.

Valoració:0menosmas
Per Molt malament, fa mes de 10 anys

Un govern que li és el mateix que els infants de la terra que governen passin fam, és un govern sense cap. (En matàfora, és clar).

Valoració:1menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

Jo te pagava un sou de 1000 euros al mes. De cop pas a pagar-te'n 400 durant 1 any i utilitz els 600x12=7200 per pagar els meus deutes culpa de la meva mala gestió. Dels 7200 encara me n'han sobrat i quan un temps més tard te'l pugi a 600 me tiraré flors i m'ompliré la boca de dir que t'he apujat el sou, tot i que d'entrada encara estic pagant-te d'allò que en el seu moment he deixat de pagar-te.

Evidentment, mai no te tornaré ni els 7200 ni el que encara falta per arribar a 1000 mensuals. I cada vegada que te pugi el sou 5 euros encara m'hauràs de donar les gràcies. Als 1000 al mes, ja veurem si hi tornaràs a arribar en vida teva!

Barra, barra i més barra.

Valoració:1menosmas
Per Cucut, fa mes de 10 anys

La Llei de l'Embut:
"Ahora que Rodrigo Rato preside Bankia, cabe preguntarse si su objetivo es limpiar el mal nombre que dejó la actuación de sus familiares más directos tras quebrar dos bancos en los años sesenta.

A más de uno le puede entrar el pánico al recordar las andanzas del padre y el hermano del presidente del nuevo conglomerado bancario, Ramón Rato y Rodríguez San Pedro y Ramón Rato Figaredo. Los dos acabaron en la cárcel el 2 de noviembre de 1966, cuando un auto del juez Antonio Sánchez del Corral y del Río ordenó la dtención de ambos familiares “por haberse comprobado la existencia de hechos susceptibles de ser calificados como delito monetario”.

Ramón Rato padre recibió la notificación de su arresto domiciliario el 3 de noviembre de aquel año 1966, a las once y media de la mañana. La policía le exigió que entregase el pasaporte español que había obtenido en el Consulado de París. Después, el padre de Rodrigo Rato ingresó en la madrileña prisión de Carabanchel.
El drama de los Rato se redobló el 28 de noviembre siguiente, cuando el Consejo de Ministros se encontró encima de la mesa la inminente suspensión de pagos de tres bancos españoles. Los tres bancos afectados eran el Banco de Siero, el Murciano y el de Medina. Los dos primeros pertenecían a la misma persona: Ramón Rato y Rodríguez San Pedro, quien desde la cárcel de Carabanchel conoció la Propuesta de la Subsecretaría del Tesoro y Gastos Públicos que el Consejo de Ministros aprobó ese mismo día.

Crec recordar que els varen detenir al casament d'una filla de'n Botín. Vaja "pájaros"! Deixaren a mils de persones a la miseria! Com ara D. Rodrigo fill.
No se com ho aguantam.

Valoració:3menosmas
Per Popet., fa mes de 10 anys

Mirau:
http://youtu.be/7KQ9C2jVWGw

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 10 anys

Les ajudes sobre aliments sempre han de esser
per "aliments crus".
Se ha de tenir un poc de sentit comú, o coneixements
de dietètica.

Valoració:0menosmas
Per xisco, fa mes de 10 anys

Menuda sinverguenza

Valoració:3menosmas
Per Traves, fa mes de 10 anys

Traves, traves i més traves. Això les va bé.Omplir-se la boca de donar ajudes i després, tard, malament, i amb totes les dificultats possibles. L'únic que sempre augmenta son les seves " butxaques ". No hi ha doblers per a ajudes, però per contractar personal extern per fer proves que "demostrin " allò que volen i que tan sols ells veuran, per això si. Màniga ampla. Es trist, molt trist, que TOTES les noticies referides a educació siguin negatives, cap ni una de bona. Doblers no en falten, tenen els de la VAGA, però a la Conselleria hi falta gent per ocupar més cadires, deu ser l'únic lloc on no hi falten mestres. I per fer feines d'administratiu val més posar-hi un mestre, deu ser que guanyen menys ?????

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente