muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

La vaga de docents es reactiva el 8 i l'11 de novembre

Un centre de Sineu amb les aules buides. | J. Socies

La vaga indefinida de docents es reactivarà els pròxims 8 i 11 de novembre. L'assemblea de cada illa ha decidit quin dia prefereix secundar. En el cas de Mallorca l'aturada serà el 8 i a Formentera i Eivissa l'11. A Menorca encara estan pendents de decidir la data en assemblea.

Després de valorar, en les assemblees de docents de cada illa, els resultats de la consulta als centres sobre la continuació de la vaga indefinida, i tenint en compte que l’opció amb més suport en aquest moment ha estat “activar la vaga en dies assenyalats”, s’ha acordat com a primera jornada de vaga una doble opció: els dies 8 i 11 de novembre.

Tots dos dies tenen prou significació per als docents de les quatre illes. D’una banda, el dia 8 es reuneix l’assemblea de batles de Mallorca per tractar, entre altres temes, el Decret de tractament integrat de llengües (TIL). Davant aquest fet, hem d’actuar i fer visible la nostra lluita per fer sentir la nostra veu. D'altra banda, el dia 11 comença a avaluar-se l’aplicació del TIL i, reactivant la vaga en aquest dia, “volem mostrar-hi una vegada més el nostre rebuig, el nostre desacord amb el model educatiu que imposa el Govern, obviant el parer de la comunitat educativa”.

La decisió de fer una primera convocatòria opcional entre dos dies respon a la realitat que “el diàleg i el consens” són una prioritat en la coordinació entre les illes, segons explica l'Assemblea en una nota.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per profesor que no fue a la ikastola, fa mes de 10 anys

Yo no creo que sean vagos, esto va de ser tontos útiles en una guerra de poder que es obvio que no ganarán. El nivel de abducción es tan grande que es inútil dar argumentos. Nadie programado mentalmente para encontrar en la lengua catalana o en el sueño de un país independiente el placer último y el sentido que uno necesita como ser humano puede procesar argumento alguno. They cannot see how important is for the children to be fluent in foreign languages in a global world, there will be no future for them if this is not the case (and we are quite away from achieving that, just in private schools). They cannot even see how critical and necessary English is for any lecturer's in order to be truly updated, regardless the matter (science, art, social), it is quite symptomatic.They cannot see that meaning cannot be found in concepts like language or nation or flags, it is crazy. They cannot see at all, therefore they will lose this war. Em sap molt de greu tot això, som professor des de fa més de 20 anys a la UIB i dóna por veure el tarannà dels promotors de les vagues. són gent molt petita. Crec que a llarg termini tot això perjudicarà als alumnes i tindrà un efecte negatiu en l'imatge que dels docents es té a la societat. I la guerra la guanyarà la realitat, o sigui, el món que ens enrevolta: això és Espanya i l'anglès ja no és llengua estrangera, és lingua franca....Unterrichten Sie bitte, meine Kinder, bessere Menschen zu sein

Valoració:0menosmas
Per Mateu Planas, fa mes de 10 anys

No vull que ningú pensi que no estic a favor dels docents ans els contrari estic amb ells, però arribat aquest punt tant passiu per part de la Conselleria d'Educació crec que s'haurien de cercar altres formes per arribar a acords sobre el TIL que de fet és la llei que ens ocupa. La pressió no l'han de pagar els alumnes que ja han començat el curs... potser si la vaga encara fos viva seria un altre assumpte. Ara les pressions s'han de programar fora de les aules els curs ha se seguir... heu de pensar que el que ells volen és provocar-vos per a poder dir que sou dolents amb els alumnes i els pares i que així van les coses nins i nines amb uns coneixements precaris amb taxes més baixes de l'estat. Cosa que per altra banda a més de no ser certa, res té a veuré amb e català.
Estic segur que sou prou intel·ligents per trobar un altra fórmula de pressió que no sigui deixar les aules que com ja us he comentat, és allà on ells es creixen per criticar-vos davant la societat.
Sort! Molta sort!

Valoració:1menosmas
Per ., fa mes de 10 anys

Sempre és millor ensenyar amb un poc de retard en la programació que haver de "des-enseñar" i tornar ensenyar una altra vegada. Molta sort i molts d´ànims a aquests docents tan valents,

Valoració:8menosmas
Per Bernardo, fa mes de 10 anys

hombre, esto va cambiando.
y saben que es cierto, sr calamardo, me alegro que vaya viendo la luz.
Esto no es por la educacion, ni por el ingles. es por el castellano.
Arreglo no tiene, al menos a corto plazo, mientras, los jodidos van a ser los niños, TODOS LOS NIÑOS, los del lado taliban tambien.
Asi es la realidad. Año perdido y sin rumbo.

Valoració:1menosmas
Per Bel, fa mes de 10 anys

A qui voleu enganyar? docents? vagos ?com no sigui als ignorants del vostro entorn .. vostro discurs no vos ho creieu ni voltros mateixos, lo que està en perill no es sa nostra llengua, són ses butxaques de molta gent... lo que està en perill són els interessos econòmics i sociopolítics d'alguns col · lectius.STE-i .. OCB ?? = OCC !! Si algú vol veure aquí una lluita per sa defensa de sa llengua, Deu vos guard. Santa inocència. Aquí lo que hi ha és una simple lluita de poder, que és, en definitiva, lo que cerquen TOTS "STE-i .. OCB" i algunes de ses poques suposades associacions culturals que més que culturals diria jo que són sociopolítiques, que com els han tallat ses subvencions, que han vist minvar els seus ingents ingressos amb ses taxes i matricules que faràn de menys per es tema dels nivell de català i veient com estan veient ses banyes en es bou de sa crisis estan que no poden dormir a la nit ja no poden xuclar de sa mamella de la llengua..ets darrers 30 anys s’han anant incorporant an es nostro vocabulari paraules i expressions que MAI s’havien dit. I això -pens jo- s’ha d’aturar, o ses generacions venideres desconeixeran moltes expressions “autèntiques” de ses Balears.
Ni tenen vergonya ni saben on en venen!

Valoració:-18menosmas
Per Calamardo, fa mes de 10 anys

em pensava que tot ho feien pels nins? Si és així que donin els doblers de la Caixa de resistència a les apas perquè aquestes puguin contractar Mestres a l´atur per compensar les mancances de la punyetera vaga de vagos. Cada vegada se vos veuen més ses canyes. Política i mentides això és l´assemblea de docents. I més beneits som els que les vàrem creure. Menys mal que he obert els ulls pel bé del meus fills. Tant de bò al meu poble no hi ha concertada perquè ja hi serien. No sabeu el mal que heu fet a l´escola pública amb aquestes pu... vagues.

Valoració:-19menosmas
Per Ni respostes ni manetes, fa mes de 10 anys

Qualsevol resposta, per molt bona que sigui, a aquests que insisteixen a escriure en espanyol en un diari en català, no és més efectiva que la indiferència; ja que aquesta fa real la inutilitat de la llengua la lectura de la qual pretenen imposar-nos.

Valoració:11menosmas
Per Ca de bou, fa mes de 10 anys

Ara mateix ja hi ha un munt de al·lots, nins i nines, de procedència sudamericana que parlen un català de Mallorca i de qualsevol illa nostra, més bé que aquests "españolitos renegados". Quan es giri la truita, que es girarà, vos passaran a davant. Era per això el TIL? per a que els que han fet immersió no en sabessin més que ells? InúTILs!

Valoració:10menosmas
Per Cucut, fa mes de 10 anys

Per a Trolacas: Una novel·la de pirates ja la tenc escrita, publicada i esgotada (entre altres).
Aquesta senyora ha vengut a ca meva a llogar-me un parquing. Si no em creu li demanaré el telèfon i permís perquè parli amb ella. I veig que com a bon espanyol o espanyolista segueix essent tal com ja els descrivia A. Machado:
"Castilla miserable,
ayer dominadora,
envuelta en sus andrajos,
desprecia cuanto ignora".
No canviareu mai...Quina llàstima per a vosaltres. Si vegesiu el que pensa Europa d'Espanya com veig jo quan hi viatj ...Recordi els darrers Jocs Olímpics.

Valoració:10menosmas
Per trolacas, fa mes de 10 anys

jajajaj, muy bueno,Cucut!
Si no te gusta tu vida: inventátela!!!

Ahora cuéntanos una de piratas.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente