cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

Barcelona se solidaritza amb el món docent balear

1672
Una plaça de Sant Jaume plena de barcelonins ha recordat als balears que no estan sols defensant una educació pública digna. | Carles Domènech.

Barcelona ha escurçat aquest diumenge la distància amb les Illes i centenars de persones han omplert la plaça Sant Jaume per donar suport a la vaga indefinida dels professors de Balears.

Segons dades de la Guàrdia Urbana, unes 1.500 persones s'han ajuntat a la Ciutat Comtal a una convocatòria, que com a Balears, començava a les 18.00 hores. 

Els sindicats d'Ensenyament i diferents col·lectius del sector com l'Assemblea Groga en defensa de l'educació pública han estirat del carro d'aquesta protesta, i hi han respost molts ciutadans anònims, entre els quals hi havia una gran delegació illenca.

Rere una pancarta amb el lema 'La vostra vaga, la nostra dignitat. Solidaritat amb la vaga indefinida de docents', en la protesta s'han escoltat càntics com 'La nostra escola en català', 'No a les retallades a educació' i 'Bauzá dimissió', un dels més repetits.

En altres pancartes s'ha pogut llegir 'Per una educació pública i de qualitat. Ara més que mai enllaçats amb les Illes' i 'Contra la imposició defensem l'educació'.

Durant la protesta s'ha llegit un manifest en el qual s'ha destacat que la vaga del professorat balear es caracteritza pel seu caràcter participatiu i horitzontal, i han expressat el suport «incondicional» als docents de Balears.

El text ha assegurat que el TIL cerca impedir que el català sigui la llengua vehicular a l'escola i afegeix que l'administració té «por» de les plataformes en defensa de l'educació pública, perquè cada vegada tenen més seguidors i són més fortes.

«Estem fent trontollar un dels governs més autoritaris que hem tingut», han afegit els organitzadors. A la concentració hi han acudit el diputat d'ICV Joan Coscubiela i el líder dels ecosocialistes a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ferran, fa mes de 10 anys

El nacionaliste español del PP amb la seva majoria absoluta ha perdut qualsevol vergonya i aixo ja es un descarat atac a la llengua catalana. Venen temps de resistencia devant els que volen fer desapareixer el catala de la seva Espanya

Valoració:3menosmas
Per Paula, fa mes de 10 anys

També hem comprat samarretes verdes i estem contribuint a la caixa de resistència, des del Principat. Endavant!

Valoració:19menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Per una volta es continentals no se n'inhibeixen, així m'agrada

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente