algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
12°

El PI titlla la política educativa del Govern "d'impositiva, intolerant i regressiva"

El Pi-Proposta per les Illes s'afegeix a les condemnes a la imposició del Decret TIL als centres escolars i demana al Govern que rectifiqui la suspensió de càrrec i sou als tres directors de Menorca i que reflexioni sobre el caire impositiu, intervencionista, intolerant i regressionista que està prenent en totes les seves decisions.

El partit liderat per Jaume Font considera que no és possible, en cap cas, imposar normes sense tenir en compte la realitat de les Illes ni les particularitats de cada escola.

En canvi, segons l'òptica del Pi, l'Executiu ha optat, una vegada més, per la imposició anant contra els professionals de l'educació, enlloc de cercar el diàleg.

"Es volen carregar els projectes educatius que han estat exemple de consens i integració. Tanmateix, el Govern no només vol imposar als centres, sinó que a nivell estatal el PP també proposa envair les competències autonòmiques amb la LOMQE on s'estableix la possibilitat que l'administració participi del procés de selecció de la direcció dels centres".

Suport
En contra d'això, el partit expressa el seu suport als tres directors dels centres escolars de Menorca, així com a l'equip de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca i a tots els altres centres que han vist coartada la seva llibertat.

El Pi indica que els veritables objectius del Decret TIL "no són promoure l'ús de l'anglès a les aules, sinó fer retrocedir l'ús del català a les aules i liquidar definitivament el procés de normalització lingüística".

Per aquest motiu han presentat mocions a 27 dels 33 ajuntaments on hi tenen representació per demanar la retirada del projecte educatiu del Govern. D'aquesta forma, a sa Pobla, Banyalbufar i Consell, la moció per a la retirada del TIL s'aprovà per unanimitat. A més, a Lloret de Vistalegre, una abstenció del Partit Popular va permetre que s'aprovàs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.