nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

La portaveu del Govern demana a Pastor que dimiteixi per trànsfuga

El diputat contesta que Núria Riera mostra la "baixesa" del Govern de Bauzá

20778
Els diputats econacionalistes, amb la camiseta de la Plataforma Crida, escolten el debat entre Pastor i Riera. | Miquel A.Cañellas

La qüestió de l'aplicació de la llei de Funció Pública als ajuntaments ha estat present aquest dimarts al ple del Parlament.

En un moment del debat, la consellera d'Administracions Públiques i portaveu de l'Executiu, Núria Riera,  demanà al batle de Manacor, Antoni Pastor, "que deixi la seva acta de diputat i deixi al Govern que dugui a terme els seus compromisos amb els ciutadans".

"El compromís que aquest Govern té amb els ciutadans és un compromís del que vostè en formava part dins un programa electoral, i que per interessos que no són propis del Govern vostè es va apartar d'aquest compromís i es va convertir en un trànsfuga, no just en aquesta Cambra sinó també davant els ciutadans",  emfatitzà la portaveu.

El primer edil de Manacor, exmembre del Partit Popular i ara integrat a les files del Pi, havia qüestionat prèviament a Riera sobre si el Govern faria cas a l'esmena presentada per MÉS i aprovada finalment per tots els grups, en la qual es reclamava a l'Executiu que respectàs aquells ajuntaments que decidissin retornar el grau de requisit a la llengua catalana a l'hora d'accedir a la totalitat de llocs de feina del consistori en qüestió.

Compromís amb la igualtat
En resposta a això, Riera defensà que el Govern és "plenament conscient del seu compromís amb els ciutadans i per això es modificà la Llei de Funció Pública, perquè l'accés i la provisió de llocs de feina es realitzés en igualtat". Al mateix temps, Riera esmentà que al Consolat també defensen "l'autonomia local".

Antoni Pastor reprengué la paraula ironitzant sobre el fet que ell i la consellera tenen "criteris diferents pel que fa a la igualtat". "Exigeixen el castellà i no el català", digué. Més endavant explicà als periodistes que les paraules de Riera demostren «la baixesa del Govern y especialment de quina manera juga. Algun dia ho contaré, ara no és el moment». Tanmateix, insistí en qué els discrus de Riera «res no tenia a veure amb el debate. No sé qui és un membre del Govern per demanar-me l'acta de diputad. No ho entenc, no sé quina funció executiva té aquesta consellera".

Pastor recordà que "el que deman es si aquest govern complirà els mandats parlamentaris, ja que l'esmena de MÉS és claríssima: crida a respectar els municipis que demanin que la llengua catalana ha de ser per a tota la seva plantilla".

Respecte a l'autonomia local
La portaveu i consellera, però, no accedí a contestar directament la qüestió de Pastor. Es limità a recordar que la pròpia Llei preveu excepcionar a les diferents administracions alguns llocs de feina que es considera que per les seves funcions han de tenir un determinat requisit.  "El Govern ho va fer. Del total de 71 administracions locals, 9 han fet excepcions; nosaltres complim el compromís amb els ciutadans i també amb l'autonomia local", argumentà.

Així mateix, segons Riera, el Govern no ha dedicat esforços a anar en contra dels ajuntaments que han acordat retornar l'estatus de requisit a la llengua pròpia. "A dia d'avui no hi ha cap impugnació en tràmit de l'advocacia de la comunitat davant cap ajuntament. Els serveis juridics confien que els ajuntaments compleixen amb el que dicta la llei de Funció Pública", ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Batle aprofitat, fa mes de 10 anys

En Pastor mai ha actuat pel be de ningú que no sigui el seu propi...de repent fa creure als mes beneits que li importa es català...sen toca es collons, però els caps quadrats piquen....és hora de canviar de batle a Manacor!

Valoració:0menosmas
Per Miranda, fa mes de 10 anys

En comptes de dir transfuga a ningú, el que ha de mirar el que fa des de la Funció Pública que ella dirigeix i arranjar JA el tema dels funcionaris que passant per la política voluntariament durant dos anys consoliden NIVELL. Això representa molts doblers que durant 35 anys de democracia que fa que es pràctica i ho soporten els ciutadans. Qui vulgui dedicar-se a la política que ho faci sota la seva responsabilitat i no que desprès li hagin de pagar més per fer la mateixa feina que a més li han guardat mentres feia el que desitjava i ningú l'obligava.
A veuré si hi ha qualque periodista d'investigació que vulgui fer una bona feina i faciliti la xifra de doblers i el nombre de funcionaris de la nostra Comunitat que ens costa aquesta malifeta. Ja és ben trist que per exemple un administartiu cobri un NIVELL superior per fer el mateix treball que el seu company que no s'ha dedicat a la política, lleig... molt lleig estimats lectors, treballadors i sense feina. I encara més quan ningú l'ha obligat a fer-ho. A veuré que diu d'això la Nuri Riera???

Valoració:2menosmas
Per Ca de Bou, fa mes de 10 anys

En Toni Pastor és el mé honest de tots ells. N'hi ha dins el PP que pensaven i pensen com ell, però no són tan valents ni tan honests. Així que per a mi, no és en Pastor qui ha de dimitir, sinó TOTS ELS ALTRES, incloent-hi la sra. Riera.

Valoració:6menosmas
Per Toni T, fa mes de 10 anys

Aguanta Pastor que els manacorins et votaren a tu i no en Bauzá.

Valoració:11menosmas
Per JordiEscèptic, fa mes de 10 anys

En Pastor no és un trànsfuga. La seva actitud tal vegada no sigui la més adequada, però és perfectament legal. Si no els agrada, que canviïn les lleis, que ells les fan i desfan al seu gust. Però mentre no ho facin, que s'aguantin.
De la mateixa manera, és perfectament legal presentar-se amb un programa i no complir pràcticament cap dels seus punts. Els ciutadans mos hem d'aguantar durant quatre anys. Ja donarem la nostra opinió a les properes eleccions... I esper que sigui moooolt diferent a la que vàrem donar fa dos anys.

Valoració:15menosmas
Per Un d'enmig, fa mes de 10 anys

Trànsfuga? Va fer servir el dret democràtic d'expressió. Va defensar allò que pensaven moltíssims de ciutadans de la comunitat. I el seu partit el va expulsar. Això és transfuguisme ara?

Està clar que el diputat Pastor els més nosa que una busca dins un ull.

Valoració:5menosmas
Per miquel, fa mes de 10 anys

Gràcies senyor Pastor per la vostra valentia. Siau qui sou( guillem d'Efak) també manacorí.

Valoració:10menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys

Fa anys, a Esporles, hi va haver un cas semblant al de Toni Pastor. Un tinent de batle del PP se va afiliar a UM, prèvia obtenció d'un càrrec ben pagat a Palma. Va deixar el grup municipal del PP i es va passar al grup mixt. Ningú del PP el va acusar de ser un trànsfuga. La diferència? Va seguir donant suport al qui aleshores era el batle del municipi, el "popular" Jaume Pou

Valoració:2menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

Clar, que dimiteixi un batle estimat i apreciat pel poble, però que en Baussà es quedi allà on està. El món al revés!

Que digui missa aquesta. Au, a prendre vent!

I de trànsfuga res, que tampoc passaria res si ho fós pels motius que eren... però no ho és, el varen fer fora!

Valoració:10menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

qui hauria de dimitir és tot el Govern en ple per ineptes i mentiders.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente