La qüestió de l'aplicació de la llei de Funció Pública als ajuntaments ha estat present aquest dimarts al ple del Parlament.
En un moment del debat, la consellera d'Administracions Públiques i portaveu de l'Executiu, Núria Riera, demanà al batle de Manacor, Antoni Pastor, "que deixi la seva acta de diputat i deixi al Govern que dugui a terme els seus compromisos amb els ciutadans".
"El compromís que aquest Govern té amb els ciutadans és un compromís del que vostè en formava part dins un programa electoral, i que per interessos que no són propis del Govern vostè es va apartar d'aquest compromís i es va convertir en un trànsfuga, no just en aquesta Cambra sinó també davant els ciutadans", emfatitzà la portaveu.
El primer edil de Manacor, exmembre del Partit Popular i ara integrat a les files del Pi, havia qüestionat prèviament a Riera sobre si el Govern faria cas a l'esmena presentada per MÉS i aprovada finalment per tots els grups, en la qual es reclamava a l'Executiu que respectàs aquells ajuntaments que decidissin retornar el grau de requisit a la llengua catalana a l'hora d'accedir a la totalitat de llocs de feina del consistori en qüestió.
Compromís amb la igualtat
En resposta a això, Riera defensà que el Govern és "plenament conscient del seu compromís amb els ciutadans i per això es modificà la Llei de Funció Pública, perquè l'accés i la provisió de llocs de feina es realitzés en igualtat". Al mateix temps, Riera esmentà que al Consolat també defensen "l'autonomia local".
Antoni Pastor reprengué la paraula ironitzant sobre el fet que ell i la consellera tenen "criteris diferents pel que fa a la igualtat". "Exigeixen el castellà i no el català", digué. Més endavant explicà als periodistes que les paraules de Riera demostren «la baixesa del Govern y especialment de quina manera juga. Algun dia ho contaré, ara no és el moment». Tanmateix, insistí en qué els discrus de Riera «res no tenia a veure amb el debate. No sé qui és un membre del Govern per demanar-me l'acta de diputad. No ho entenc, no sé quina funció executiva té aquesta consellera".
Pastor recordà que "el que deman es si aquest govern complirà els mandats parlamentaris, ja que l'esmena de MÉS és claríssima: crida a respectar els municipis que demanin que la llengua catalana ha de ser per a tota la seva plantilla".
Respecte a l'autonomia local
La portaveu i consellera, però, no accedí a contestar directament la qüestió de Pastor. Es limità a recordar que la pròpia Llei preveu excepcionar a les diferents administracions alguns llocs de feina que es considera que per les seves funcions han de tenir un determinat requisit. "El Govern ho va fer. Del total de 71 administracions locals, 9 han fet excepcions; nosaltres complim el compromís amb els ciutadans i també amb l'autonomia local", argumentà.
Així mateix, segons Riera, el Govern no ha dedicat esforços a anar en contra dels ajuntaments que han acordat retornar l'estatus de requisit a la llengua pròpia. "A dia d'avui no hi ha cap impugnació en tràmit de l'advocacia de la comunitat davant cap ajuntament. Els serveis juridics confien que els ajuntaments compleixen amb el que dicta la llei de Funció Pública", ha remarcat.
En Pastor mai ha actuat pel be de ningú que no sigui el seu propi...de repent fa creure als mes beneits que li importa es català...sen toca es collons, però els caps quadrats piquen....és hora de canviar de batle a Manacor!