algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Primer aniversari de l'ocupació de la conselleria d'Educació

20972
Segons l'opinió dels estudiants-activistes, estam davant un cas més de persecució política, com alguns altres que es registraren l'any passat en l'anomenada 'primavera mallorquina' | J. TORRES

Aquest dimecres 22 de maig tenim la nostra mirada fixada amb un especial interès en el campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Com s'havia anunciat en els dies previs, avui coneixerem el nom de la persona que substituirà Montserrat Casas al capdavant de la institució universitària de les Illes, ja que se celebren les eleccions al rectorat.

La cosa, però, no acaba aquí perquè just avui es compleix el primer any de l'ocupació per part d'estudiants de l'Assemblea de la UIB de la conselleria d'Educació, de l'aleshores conseller Rafel Bosch.

En motiu de l'efemèride, l'organització estudiantil de l'Assemblea de la UIB ha emès un comunicat on recorden que avui, un any després d'això, el procés contra els activistes segueix obert.

"48 persones foren encausades, sis detingudes i arribaren multes d'entre mil i tres mil euros per persona", recorden.

Persecució generalitzada
Segons el seu parer "estam davant d'un cas més de persecució política, no gaire diferent a tots els que es repetiren a la nostra Illa al llarg de l'any passat, en un intent d'atemorir i desactivar els moviments socials", afirmen, a l'hora que demanen l'absolució de tots els encausats.

Per fer força en favor de la seva reclamació, els estudiants criden a tota la societat civil mallorquina a sumar forces i donar suport a la campanya per l'absolució dels encausats que es tornarà a encetar, concretament, aquest divendres 24 de maig a l'Ateneu Popular de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.