algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L’Executiu haurà de pagar els sexennis als professors interins

20394
La plataforma Crida es reuní ahir capvespre al CEIP Sant Bartomeu d’Alaró. | Plataforma Crida.

La Conselleria d’Educació haurà de pagar als professors interins que la denunciaren perquè no els reconeixia tots els sexennis com als funcionaris de carrera. Des del novembre de 2006,  els funcionaris docents interins tenen reconegut un sexenni, ara se’ls en comptaran fins a un màxim de cinc com a la resta d’empleats públics.

Fa dos anys, l’STEI-i inicià la via administrativa perquè el personal docent interí tingués reconeguts els mateixos drets que els funcionaris de carrera i finalment un jutge ho ha reconegut a la quarantena de denunciants.

Dia 7 de maig, per primera vegada, un jutjat de les Illes Balears “reconeix el dret dels demandants a la percepció del complement de formació corresponent als sexennis que hagin complert, de la mateixa manera que ho tenen els funcionaris de carrera, amb efectes retroactius respecte dels quatre anys immediatament anteriors a la datat de sol·licitud”. A més, la sentència diu que no hi ha possibilitat de recurs ordinari.

Per cada tram de sis anys, els interins que han guanyat la sentència cobraran al voltant de 105 euros mensuals bruts, amb efectes econòmics de quatre anys enrere. Això sí, sempre que es compleixin els requisits d’antiguitat (12 anys o més treballats) i de formació necessaris (100 hores de formació  per cada tram de sis anys). Per tant, algú que tingui el màxim de sexennis i els requisits podrà percebre fins a 5.880 euros de mitjana.

Aquesta sentència podria tenir conseqüències per a tot el col·lectiu de funcionaris docents interins. L’STEI-i reclamarà obrir un procés de negociació per aplicar-la a tot el col·lectiu de professorat interí que reuneixi els requisits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Docent 2013, fa mes de 10 anys

Com ja heu dir, ja podrien fer alguna cosa per altres col.lectius l'stei. La mateixa feina, els mateixos drtes a percebre (interins fncionaris de carrera). I com es recompensa l'esforç d'una plaça de carrera? En res... Estabilitat? Ja ni això. És ben hora que mirin un poc per aquest col.lectiu, se'ls motivi d'alguna manera, i se'ls recompensi el seu esforç per haver hagut de fer un procés selectiu.

Valoració:-5menosmas
Per Crític, fa mes de 10 anys

Bé. Sé perfectament del que parl.

I, deixant de banda que l'Stei-i, amb el què tenc certa afinitat, no és l'únic que guanya sentències judicials, afirmació que crec que és més fruit del desconeixement que de la mala fe, torn a dir que no ha tractat igual a tots es treballadors.

Els sindicats no s'ocupen per igual de tots i això ho fan d'acord amb la base ideològica que tenen. Això no s'ha de perdre de vista.

Insistesc que m'algr de l'èxit que la sentència suposa pels interins i que crec que és de justícia.

Però aquesta defensa no l'han feta amb tots els treballadors que hi han anat demanant suport..... Però tampoc vull plantejar cap debat

Valoració:5menosmas
Per agraÏt, fa mes de 10 anys

Idò jo estic molt agraït a l'STEI. Són l'únic sindicat que fa alguna cosa. Almanco guanyen alguna sentència judicial, i això és d'agrair.

Valoració:-2menosmas
Per Crític, fa mes de 10 anys

El que passarà és que els qui percebin els sexennis o bé hauran de fer una declaració complementaria de tots els anys en què haurien d'haver cobrat els sexennis endarrerits o, en cobrar, se'ls hi aplicarà a la renda del any en què ho percebin i els hi sortirà una declaració de renda hiper-inflada i, en definitiva, el que cobrin per un costat els hi treuran per un altre.

Ho dic per experiència!.

D'altra banda, bé per l'acció de l'Stei-i i, si he de dir la veritat, no se n'ocupa de tots els col·lectius amb la mateixa dedicació.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente