cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Bosch té clar que Bauzá entregarà la declaració si Génova li ho demana

El portaveu assegurà que compliran les ordres de Madrid. El president defensà la seva actuació “a partir dels principis d’honestedat en la despesa pública”

21742
Concentració popular a Palma contra la corrupció política. | J. Morey.

El president del Govern, José Ramón Bauzá, presentarà la seva declaració de la renda, "lògicament", si Génova li ho requereix. Així ho assegurà el portaveu, Rafel Bosch, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern d'ahir. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, assenyalà dijous que tots els dirigents del PP faran pública la seva declaració de la renda, després de les informacions aparegudes arran del cas Bárcenas. Sigui com sigui, no està clar si les esmentades declaracions quedaran a la seu del PP o transcendiran a l'opinió pública. En tot cas, Bosch deixà clar que els dirigents del PP autonòmic compliran les ordres de Madrid. "Si el PP anuncia que tots els dirigents del PP faran pública la seva declaració de la renda, tots ho farem", hi insistí.

Per part seva, Bauzá, que ahir era a Menorca, afirmà sobre aquest tema: "Des del primer moment he obert una nova etapa i he impulsat un procés de regeneració en el Partit Popular de Balears a partir dels principis d'honestedat, rigor en la gestió de la despesa pública i responsabilitat de tot el partit". D'entre aquests principis, destacà "el compliment de la llei", a partir del qual ha actuat "des del començament, i ho he transmès tant als òrgans de direcció del PP autonòmic com als càrrecs institucionals". El president assistirà avui a Madrid al comitè executiu estatal del PP, que Rajoy ha convocat arran del cas Bárcenas.

D'altra banda, Bosch garantí que l'Executiu facilitarà al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) qualsevol informació que necessiti en la seva investigació sobre la denúncia d'incompatibilitat plantejada per l'oposició contra Bauzá pels seus negocis privats. Insistí que hi haurà "màxima transparència", malgrat reconèixer que en la reunió d'ahir no es tractà de l'admissió a tràmit per part del TSJIB del recurs. Amb tot, Bosch desconeix si el Govern recorrerà contra l'obertura del procés.

Al·legacions

Mentrestant, PSM-IV-ExM presentà ahir al·legacions a l'avantprojecte de modificació de la llei del bon govern, perquè considera "increïble que el PP la vulgui modificar en el sentit contrari, quan la demanda de la ciutadania, ara més que mai, és d'obertura i de transparència". Des de la coalició es mostren partidaris d'establir l'obligació de publicar al BOIB i a la web de l'Oficina de Transparència les declaracions de béns patrimonials, d'activitats i les retribucions de tots els càrrecs públics, tant electes com alts càrrecs, a més dels comptes dels partits polítics.

Sobre això, Bosch asseverà que el conseller d'Administracions Públiques, Simó Gornés, compareixerà en el Parlament per explicar la normativa, cosa que considerà l'opció "més prudent". Indicà que no havia estudiat la proposta de PSM-IV-EXM i recordà que el Govern del Pacte aprovà la llei "poc abans de les eleccions i sense exposició pública". Així mateix, defensà la normativa vigent, ja que és "garantia suficient contra la corrupció".

EU instà ahir el Govern a pronunciar-se sobre la presumpta incompatibilitat de Bauzá per exercir el seu càrrec mentre manté la titularitat d'una farmàcia. El partit amplia la denúncia a altres negocis del cap de l'Executiu i la remunta a la seva època de regidor i batle de Marratxí. Bauzá "té múltiples incompatibilitats i ha demostrat la seva incapacitat de lluitar contra la corrupció dins el seu propi partit, tal com pregonava", va dir el coordinador de la formació esuqerrana, Manel Carmona. D'altra banda, una seixantena de persones es tornà a concentrar ahir a la plaça d'Espanya de Palma per denunciar els cobraments del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per rasputin, fa mes de 11 anys

LLADRES!!

Valoració:4menosmas
Per Sol i terra, fa mes de 11 anys

Si Gènova li ho demana? I si li demana el poble no? El poble fa mesos que li ho demana... i fa orelles de cònsol.

Valoració:9menosmas
Per ianekin, fa mes de 11 anys

Tot "si Génova li demana"... quina vergonya!! És el poble qui comanda! ...Ah, no, que això és només a les democràcies...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente