muy nuboso
  • Màx: 16.69°
  • Mín: 12.25°
15°

El TSJIB reclama l’expedient de la farmàcia de Bauzá al Govern

Admet el recurs contenciós en contra de la compatibilitat del càrrec de president amb la tinença del negoci privat

21686
La farmàcia del president Bauzá s’ubica a l Pont d’Inca Nou, al municipi de Marratxí. | Arxiu.

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB)ha donat vint dies al Govern perquè lliuri l'expedient sobre la compatibilitat del càrrec de president de José Ramón Bauzá amb la propietat de la farmàcia que té al Pont d'Inca Nou, a Marratxí.

La Sala Contenciosa Administrativa ha reclamat els documents en un decret on també admet a tràmit el recurs de l'oposició contra l'acord del Consell de Govern que donava per compatible el càrrec amb la tinença del negoci privat.

En un comunicat de premsa, PSIB i PSM-IV-E recordaven ahir que, quan va arxivar les actuacions prèvies sobre la possible incompatibilitat, l'Executiu no els va fer arribar l'informe complet. Ara esperen poder tenir-hi accés a través del procés judicial, tenint en compte que el tribunal ja ha reclamat tota la informació. Així doncs, com a mínim, el procés servirà perquè tinguin accés a tota la informació del cas, si no és que va més enllà. "Bauzá rep cada mes els beneficis de la gestió privada de la seva farmàcia", insistia el comunicat, que recordava el precedent de l'exconsellera socialista Aina Salom, per a qui el tribunal va declarar "incompatible ser membre del Consell de Govern i tenir una farmàcia". Aquell procés va començar a partir d'una demanda del PP.

Els socialistes i els econacionalistes també recorden que si el tribunal declara incompatible el càrrec i la titularitat de la farmàcia podria inhabilitar Bauzá per a qualsevol càrrec públic durant dos anys, si es considera una falta greu, o sis si és molt greu.

Cal recordar que els dos grups de l'oposició varen presentar el desembre el recurs contenciós contra l'acord del Consell de Govern del 19 d'octubre i que el varen ratificar el passat dia 17. Aquesta demanda per la via contenciosa administrativa segueix un camí diferent que la denúncia penal per prevaricació i tràfic d'influència en el nomenament de Borja Rupérez com a gerent d'IB3, que PSM-IV-E presentarà als jutjats després que la Fiscalia decidís no investigar-la.

A més de seguir vies diferents, la denúncia penal fa més referència a la societat El Divino, que comercia en vins, tot i que també anomena el negoci de la farmàcia i posa en dublte la compatibilitat amb el càrrec de president.

El fiscal superior de Balears, Tomeu Barceló, en arxivar les investigacions penals per la denúncia dels econacionaliestes, ja va avisar que la via correcta per a la demanda era la contenciosa, però també admetia que es podia recórrer directament a un jutjat d'instrucció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.