nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Torres delata que l’amiga del rei va ajudar l’Institut Nóos

L’apoderat d’Iñaki Urdangarin a Aizoon va intentar dissimular que el duc de Palma era “l’alma mater” de la Fundació Esport, Cultura i Integració Social

22442
L’any 2006 els mitjans de comunicació ja retrataren la presència de Corinna zu Sayn-Wittgenstein acompanyant el rei a un viatge a Stuttgart. | Efe - Arxiu.

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin Diego Torres ataca ara el duc de Palma lliurant al jutge una sèrie de correus electrònics que l'impliquen encara més, però que, a sobre, hi tornen a barrejar l'entorn de la família reial espanyola. En concret, entre els correus, n'hi ha que delaten com l'Institut Nóos va organitzar la participació en el València Summit del 2004 de l'amiga del rei Joan Carles I, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, exdona del príncep alemany Casimir zu Sayn-Wittgenstein.

En un dels correus Corinna agraeix en anglès a un treballador de l'Institut Nóos, Francisco Larrey, l'organització del viatge per participar en el València Summit del 2004. Aquell congrés ideat per la trama Nóos va costar 1.044.000 euros al Govern valencià. "Tan sols unes poques línies per agrair-te la fantàstica organització a València i tota la vostra ajuda amb el nostre viatge", escriu Sayn-Wittgenstein. La presència de personalitats reconegudes com ella va ajudar a justificar el preu milionari dels congressos de Nóos a València i les Illes Balears.

Larrey, emocionat, va agrair efusivament la participació de l'exdona del príncep alemany, li va dir que era "adorable" i la va tornar a convidar per a l'any següent. Fent-ne broma, reenvià la conversa a un dels antics testaferros d'Urdangarin, Mario Sorribas, exapoderat del duc a Aizoon i administrador de De Goes Center for Stakeholder Management, una de les societats implicades en la branca internacional de la trama Nóos. "Mario, creus que em podré casar amb la senyoreta Corinna?", li demanava, i aquest responia "Ahí has estao torero, Francisco!".

Poc s'imaginaven Larrey i Sorribas que Sayn-Wittgenstein acabaria sortint a tots els mitjans quan es va descobrir que acompanyà el monarca espanyol a caçar a Botswana, on va patir un accident que va delatar l'expedició i el va obligar a demanar disculpes als ciutadans per primera vegada en la seva vida. Els correus, doncs, delaten la proximitat entre l'entorn del rei i l'Institut Nóos

Urdangarin dissimulava

Torres també ha lliurat al jutge un altre correu de Sorribas a Iñaki Urdangarin, del novembre de 2007, que afecta més de prop el gendre del rei d'Espanya. Sorribas proposa a Urdangarin fer públic que participa en la Fundació Esport, Cultura i Integració Social -la successora de l'Institut Nóos-, però amagant que no només en forma part sinó que n'és l'eix central. "Per no deixar molt en evidència que tu ets l'alma mater de l'assumpte", diu Sorribas, "preferiria ‘tractar-te' com he tractat tots els altres esportistes".

Sorribas, aprofitant que la web de "la Casa" -amb referència a la Casa Reial espanyola- havia inclòs un paràgraf sobre les activitats filantròpiques del duc, pretenia incloure a la web de la Fundació que Urdangarin n'era un dels membres, i li demanava permís per fer-ho. No només això, la seva idea era la de manipular la web per fer semblar que s'havia comunicat que en formava part nou mesos abans. La idea era de fer-lo semblar el més important dels esportistes que la formaven, però no l'ideòleg de tot plegat. "D'aquesta manera, deixes d'aparèixer com a ‘impulsor' i ningú no pot dir que aquesta és ‘la fundació d'Iñaki'", argumenta. El 2006 el rei d'Espanya havia ordenat al seu gendre que es desvinculàs de l'Institut Nóos. Llavors es va crear aquesta segona fundació.

Diego Torres ha lliurat aquests correus electrònics "a mode d'auxili a la petició de la defensa de l'imputat Mario Sorribas" perquè li arxivin la causa, però no són una ajuda, sinó un obstacle que perjudica l'antic home fort d'Urdangarin i, de retruc, també el duc. Amb aquests correus desmenteix la versió de Sorribas, que pretenia presentar-se com un treballador que no decidia res.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Espeny ol, fa mes de 11 anys

I en hi ha que se enfaden, quan dic que me fa vergonya dir la meva nacionalitat!.

Valoració:3menosmas
Per Model: Islàndia,, fa mes de 11 anys

Aquí no necessitam més lladres! I reials menys! Ens basta i sobren els que tenim que, per cert, no han tornat encara ni un cèntim d´euro. I els responsables del xapapote han netejat un cm2? Han contribuït amb mà d´obra o material a fer net? Aquests polítics sí que són solidaris, veritat?
Au! Que segueixin les passes d´Alfons XII i facin les maletes!

Valoració:8menosmas
Per Passa fora, ca pollós!, fa mes de 11 anys

Si hi ha qualcú que encra dubti que estaríem millor fora d´Espanya, deu ser un dels que ens expolia!

Valoració:8menosmas
Per SRS, fa mes de 11 anys

EN EL PERIODICO ULTIMA HORA NO TE PUBLICAN LO QUE UNO ESCRIBE SOBRE LA MONARQUIA, ES UNA VERGUENZA, QUINA MERDA DE PAIS, NO SE POT NI TAN SOLS OPINAR AIXO ES MERDA CANERA. YA SOLO FALTA QUE SILO PUEDA DEMANAR COSES EL SR JESUS HERMIDA ALIAS "EL DINOSAURIO". MERDA CANERA DE PAIS.

Valoració:5menosmas
Per Àcrata, fa mes de 11 anys

Si aquests Borbons no arriben a ser una "família exemplar", jo no sé on haguésin arribat!

Pobra Sofia Margarida Victòria Frederica de Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg i Hannover (això "de Grècia" és molt postís)

Valoració:10menosmas
Per Xeskpir, fa mes de 11 anys

Tot fa olor de podrit a Espanya!

Valoració:14menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys

Borbons, igual taranbanes irresponsables....i mantinguts!

Valoració:12menosmas
Per Z, fa mes de 11 anys


NO US PODEU IMAGINAR EL QUE ENS COSTA ESTÀ A ESPANYA.

Valoració:12menosmas
Per Rosella, fa mes de 11 anys

Diria que han canviat el titular. Quan jo he fet el primer comentari em sembla que no era el que hi ha ara.

Valoració:8menosmas
Per Sabeu quan ens costa la Monarquia espanyola?, fa mes de 11 anys

561.480.070 Euros ens costa la monarquia

Assignació directa............................ 8.260.000 €

Ministerio de la presidencia
Administració (135 funcionaris i eventuals)... 6.203.070 €
Recepcions, audiències, gales, visites....... 15.500.000 €
Manteniment i conservació palaus, jardins.... 34.217.000 €
Manteniment Iots, cotxes, finques d'esplai... 41.000.000 €

Ministerio de Defensa
Regiment de la Guàrdia Reial................. 80.000.000 €
Cuarto Militar............................... 45.000.000 €
Forces aèries, transports VIP, viatges...... 110.800.000 €
Despeses de seguretat i events............... 56.000.000 €

Ministerio del Interior
Seguretat a càrrec de la Guardi Civil........ 42.500.000 €
Seguretat Policia Nacional................... 46.000.000 €

Ministerio de Hacienda
Parc mòvil de l'Estat (300 vehicles)......... 28.000.000 €

Ministerio de Exteriores
Viatges oficials pressupostats............... 10.000.000 €

Altres Ministeris
Personal (372 treballadors).................. 22.500.000 €

Despeses reservades a l'Estat
CESID, Viatges, regals, trobades............. 15.500.000 €

Tot i això les dades són semi secretes i no gens transparents per la qual cosa la monarquia ens podria costar realment molts més milions d'euros.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente