algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

El Consell espera aprovar els comptes de 2013 en les properes setmanes

22472
La reunió de l'assemblea de batles de l'illa ha tingut lloc a la seu de la FELIB. | Ferran Aguiló - M.À.C.

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha assegurat avui que espera que els pressuposts per a 2013 de la institució insular s'aprovin a finals de gener i ha deixat clar que seran inferiors als de l'any passat i «molt, molt austers».

Salom ha afirmat en declaracions als periodistes després de l'assemblea de batles de Mallorca a la seu de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) que la reunió ha estat satisfactòria i ha servit per a abordar els problemes del «dia a dia» dels ajuntaments.

La intenció que els comptes del Consell insular s'aprovin com més aviat millor es basa en què els ajuntaments puguin saber amb quins doblers disposen per a poder quadrar els seus pressuposts, ha esmentat Salom.

Per a aconseguir l'aprovació d'aquests pressuposts per a 2013, la institució insular ha fet «un esforç important de reajustament» per a «no gastar ni un euro més de l'imprescindible», ha detallat la presidenta del Consell.

Això sí, Salom ha deixat clar que el deute que manté l'organisme insular amb els municipis corresponent a 2012 no es podrà saldar encara.

«Faig un reconeixement de culpa perquè no hem pogut pagar el pendent», ha declarat Salom, qui ha justificat aquest impagament perquè «no hi ha liquiditat», i ha advertit que es donarà prioritat a les factures pendents del Consell.

Àrea social i inversions

Salom ha precisat que els comptes per a 2013 de l'organisme insular prioritzen l'àrea social i per això signaran una sèrie de convenis, entre ells alguns amb el Govern, que podrien ajudar a quadrar els comptes respecte al deute que manté l'executiu autonòmic amb l'insular.

La reunió amb els batles mallorquins ha posat també sobre la taula el Pla d'Obres i Serveis (POS) per a aquest any, que constaria en total de 5 milions d'euros, un d'ells corresponent a despeses plurianuals de convenis ja compromesos d'altres anys, i que els primers edils en conjunt haurien de decidir a quin ho destinaran.

Així, podran dirigir-los a despesa corrent dels municipis o a noves inversions.

«No farem el que ens ve en gana sinó el que li vagi bé als ajuntaments perquè al final tots remem en el mateix sentit», ha apostillat Salom.

Però la titular del Consell ha especificat que les noves obres han de ser «prioritàries», ja que «no es poden seguir finançant instal·lacions esportives que no siguin necessàries» per als municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.