muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

El PSIB demana a la Guàrdia Civil que no permeti l'entrada de fems forans a l'illa

Per la seva banda, el Gob encén l'«alerta vermella» sobre la salut pública a Mallorca per la crema de residus europeus i de la península a Son Reus

22576
Els representants socialistes han iniciat accions per evitar que s'introdueixi fems de fora a Son Reus. | Ferran Aguiló - J. Torres.

El PSIB ha demanat avui a la Guàrdia Civil que iniciï les diligències per a evitar que en els pròxims dies es cremin a la incineradora de Son Reus residus providents de Sabadell, ja que el contracte amb l'empresa que gestiona la planta, Tirme, no contempla aquesta opció, i no s'han fet estudis mediambientals que avalin la crema de fems importat.

El diputat socialista Cosme Bonet i la consellera insular Mercedes Garrido han presentat avui davant el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de l'institut armat i la Direcció general de Qualitat Ambiental del Govern sengles escrits en els quals els insten a impedir que el Consell de Mallorca executi els seus plans d'importació de fems.

Bonet ha recordat que el secretari del Consell ha emès un informe en el qual sosté que la incineració de residus forans no està emparada pel contracte entre la institució i Tirme.

«Alerta vermella»

Precisament avui, l'organització ecologista Gob ha declarat l'«alerta vermella» sobre la salut pública a l'illa, per culpa, segons expliquen, de la decisió del Consell de Mallorca d'importar residus de la península i d'altres països de la Unió Europea.

En un comunicat critiquen l'«obscurantisme» amb el qual el govern insular gestiona les dades reals de la proposta d'importar residus, del funcionament i operació de la incineradora de Son Reus, així com del control de la contaminació.

«Així s'alimenta l'alerta generada per les conseqüències reals que l'increment de la incineració pot tenir per a la població de Mallorca».

Per als ecologistes, la campanya farcida de «falsedats i greenwashing» que ha acompanyat durant aquests mesos la proposta d'importar fems, i a la tramitació administrativa «irregular», se li afegeix ara l'«obscurantisme en relació a les característiques i procedència dels residus que han d'arribar a Mallorca».

«Quant, quan, d'on i què són preguntes que no tenen resposta», assenyalen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 11 anys

Bravo! us paguem i us necessitem precisament per això, perquè vetlleu pels interesos de la gent. QUe ningú us aturi.

Valoració:3menosmas
Per We are not spanish. FREEDOM FOR BALEARIC ISLANDS, fa mes de 11 anys

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future.

Petició per a Obama i La Casa Blanca.

Valoració:0menosmas
Per malPParits, fa mes de 11 anys

M'agradaria que hi hagués eleccions d'aquí a uns dies, i tota aquesta guarda del malPParits els enviàssim a la merda!!!!!!

Valoració:10menosmas
Per ALM, fa mes de 11 anys

Això serà el negoci de Na Peixfrit. Al final, en lloc de fer negoci ens costarà doblers. doblers del poble, no dels polítics que hauran mogut tot aqueix desgavell. Fins quan consentirem els mallorquins que ens prenguin el pèl d'aquesta manera tan descarada? Som, realment, tan beneits?

Valoració:8menosmas
Per FEIM PEGUERA, fa mes de 11 anys

Son uns porcs aquests del Consell i a sobre tenen una pagina a facebook k es diu: Reciclar serveix de molt. I després ens diuen ells mateixos k per reciclar massa ens duen les 200.000 tones de merda europea. Som els que més doblers enviam a Madrid i els que menys rebem d'Espanya, som els "basurers" d'Europa, som es més beneits d'Europa, en resum!!!!! Peguera fa això!!!!

Valoració:5menosmas
Per jbm, fa mes de 11 anys

https://docs.google.com/file/d/0B84dmCvXKSseT2pLb1k1akRxMWc/edit
Aquest enllaç, explica que ja és una evidència científica contrastada la incidència de les incineradores sobre els augment s dels casos de càncer.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente