muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Els partits d'Eivissa es rebel·len contra les prospeccions petrolíferes

El malestar a les Pitiüses contra el projecte de prospeccions petrolíferes previstes a prop de les costes d'Eivissa i avalades per Madrid és creixent.

Per això, les formacions polítiques Eivissa pel Canvi, Eivissa Sostenible, Entesa d'Eivissa, Equo Eivissa i Es Nou Partit han publicat un comunicat conjunt, en el qual s'oposen «frontalment» a aquest projecte.

Asseguren que «si no s'escolten les nostres reclamacions, recorrerem judicialment aquestes prospeccions davant els tribunals espanyols i europeus». Segons han destacat, «després del canvi de govern a Madrid, el ministre Soria i el PP tampoc no han fet res per paralitzar aquests perillosos i innecessaris treballs, i ara comencen a considerar que si es troba petroli, les prospeccions no resultaran tan perjudicials».

També han lamentat que els polítics hagin assumit que les tasques de prospecció no es poden aturar, degut a les elevades indemnitzacions que caldria abonar a l'empresa concessionària.

Aquests grups polítics han reiterat que, des d'un punt de vista mediambiental, la contaminació acústica i química que provocaran les prospeccions afectarà greument a gran part de les espècies marines que viuen entre la costa valenciana i Eivissa.

Els esmentats treballs, afirmen, «van en la línia contrària» al model energètic que necessita l'estat, i en particular, Eivissa, que hauria d'apostar per les energies netes i renovables.

Tots els firmants han avançat que les prospeccions «no només representen un perill per a la illa, sinó també per als 3.000 km de costa que podrien quedar afectats si hi hagués un abocament de cru».

Així mateix, han conclòs que «denunciem que, autoritzant aquestes prospeccions, s'ha vulnerat el dret de la participació i audiència prèvia per part del Consell i del Govern, com es contempla a la Llei d'Informació mediambiental de 2006».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per vamellara, fa mes de 11 anys

L'adjectiu que cal emprar en català és petrolier.

Valoració:-2menosmas
Per toni, fa mes de 11 anys

A que aquest Soria no les autoritzaria davn les Canàries?
Ep!! i no oblidem que qui va autoritzar les de davant Eivissa va ser el PSOE.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente